Извор: Нова економија архива вести 13.10.2016

Михајловић: Влада Србије уложила 4,5 милиона евра у развој нишког аеродрома

Нова економија 13.10.2016
Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић изјавила је данас да је Влада Србије до сада уложила 4,5 милиона евра у развој нишког аеродрома, а да је план да до 2019. године буде уложено… »

Боб Дилан добио Нобелову награду за књижевност

Нова економија 13.10.2016
Чланови шведске Академије одлучили су да овогодишња Нобелова награда за књижевност припадне америчком кантаутору Бобу Дилану (75). Боб Дилан награђен је за "стварање нових поетских израза у великој традицији америчког… »

Вучић: Кажу глупи Вучић жели да победи на председничким изборима, а ја нећу да се кандидујем

Нова економија 13.10.2016
Председник Владе Србије Александар Вучић изјавио је данас да нема намеру да се кандидује на председничким изборима. Он је током панел дискусије у оквиру Београдског безбедносног форума, казао да иако многи његове политичке… »

Вујовић: Продужава се рок коришћења кредита из Азербејџана

Нова економија 13.10.2016
Министар финансија Србије Душан Вујовић изјавио је данас да се изменама Споразума о зајму који Азербејџан даје Србији за изградњу ауто-пута Љиг-Прељина продужава рок расположивости средства кредита за две године… »

Низ жена оптужује Доналда Трампа за напаствовање

Нова економија 13.10.2016
Низ жена оптужило је милијардера и кандидата републиканаца Доналда Трампа за напаствовање у тренутку када је Трампова кампања ионако на стакленим ногама. Две жене оптужиле су кандидата Републиканске странке на америчким… »

Посланици српске листе данас подносе жалбу на закон у Трепчи

Нова економија 13.10.2016
Шеф посланичког клуба Српске листе Славко Симић заједно са посланицима поднео је данас жалбу косовском Уставном суду на закон о Трепчи, јавио је РТС. Премијер Србије Александар Вучић обавестио је у уторак јавност да је… »

Пореска управа покренула принудну наплату дуга за 937.139 пореских дужника

Нова економија 13.10.2016
Пореска управа Србије саопштила је да је у оквиру редовне наплате пореског дуга донела 937.139 опомена пореским дужницима и да има једнак третман за све пореске обвезнике. Како се наводи, за неплаћени дуг из донетих опомена… »

Посланица исландског парламента дојила бебу у живом преносу за говорницом

Нова економија 13.10.2016
Посланица исландског парламента Унур Бра Конрадсдотир држала је говор истовремено дојећи своју месец и по дана стару ћерку у живом преносу на телевизији. Како каже, то је "најприроднија ствара на свету". Посланица десно… »

НБС: Референтна каматна стопа остаје 4 одсто

Нова економија 13.10.2016
Извршни одбор Народне банке Србије данас је референтну каматну стопу задржао на постојећем нивоу од четири одсто, саопштила је НБС. Процена Извршног одбора је да ће инфлације средином наредне године бити у границама циља… »

Санкције Србији повучене са дневног реда састанка Енергетске заједнице

Нова економија 13.10.2016
Санкције Србији су повучене са дневног реда министарског састанка Енергетске заједнице који се у петак одржава у Сарајеву, речено је данас ЕурАктиву у Секретаријату Енергетске заједнице. "Након ефикасног и посвећеног дијалога… »