Извор: Нова економија архива вести 17.02.2017

Вучић: Прихватио сам кандидатуру за председника Србије

Нова економија 17.02.2017
Лидер СНС Александар Вучић навео је да прихвата кандидатуру за председника Србије након седнице Главног одбора те странке. "Хтели су да ме имају на црти, ја им на ту црту излазим", нагласио је Вучић. Он је навео да се не… »

Тадић: Саша Јанковић и Вук Јеремић треба да разговарају о једном кандидату опозиције

Нова економија 17.02.2017
Председник Социјалдемократске странке Борис Тадић изјавио је данас да будући кандидати за председника Србије Саша Јанковић и Вук Јеремић треба да седну за сто и разговарају о томе да ли постоји могућност да опозиција има… »

Вучић свечано дочекао аустријског канцелара Кристијана Керна

Нова економија 17.02.2017
Председник Владе Србије Александар Вучић приредио је свечани дочек аустријском канцелару Кристијану Керну, уз војне и државне почасти испред Палате Србија. После интонирања српске и аустријске химне, Керна су поздравили… »

Роберт Харвард одбио Трампову понуду да буде саветник за националну безбедност

Нова економија 17.02.2017
Вицеадмирал у пензији Роберт Харвард није прихватио понуду америчког председника Доналда Трампа да буде његов саветник за националну безбедност. Харварду је било понуђено да замени Мајкла Флина који је поднео оставку после… »

Ухапшен Ли Џае Јонг потпредседник компаније Самсунг

Нова економија 17.02.2017
Власти Јужне Кореје ухапсиле су потпредседника компаније Самсунг Електроникс Ли Џае Јонга због умешаности у корупционашки скандал који је довео до опозива председнице Парк Геун Хје. Ли (48) је у притвору, где чека да одлуку… »

Нови протест комби превозника одржаће се 24. фебруара

Нова економија 17.02.2017
Власници комбија ће у петак, 24. фебруара, организовати нови протест због забране обављања превоза тим путничким возилом изменом Закона о превозу путника у друмском саобраћају. Председник удружења Комби превоз путника… »

Компанија Свислајон и званично преузела Вршачке винограде

Нова економија 17.02.2017
Компанија Свислајон из Београда је саопштила да је данас потписала уговор о куповини Вршачких винограда у стечају и исплатила излицитирану цену од 575 милиона динара. "Од данас Вршачки виногради нису у стечају. Добили су… »

ДС: Повуците позив за закуп земљишта на 30 година који фаворизује стране инвеститоре

Нова економија 17.02.2017
Покрајински одбор Демократске странке затражио је данас од Министарства пољопривреде Србије да повуче јавни позив за закуп државног земљишта на период од 30 година и оценио да се том мером фаворизују страни инвеститори и… »

Михајловић: 'Актор' тражио продужење рокова за све четири деонице Коридора 10

Нова економија 17.02.2017
Грчка компанија Актор тражила је продужетак рокова за све четири деонице на Коридору 10 по пола године, рекла је министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић. Михајловић је на конференцији за… »

Конкурс за реконструкцију Старог савског моста због Београда на води

Нова економија 17.02.2017
Јавни позив за израду урбанистичко-архитектонског решења за реконструкцију Старог савског моста као и за израду техничке документације је данас објављен. Наградни фонд за најбоље конкурсно решење 4,2 милиона динара, док је… »