Извор: Нова економија архива вести 10.04.2017

Радници Гоше настављају са штрајком иако им је Влада одобрила једнократну помоћ

Нова економија 10.04.2017
Радници Гоше настављају са генералним штрајком, упркос томе што је Влада одобрила једнократну помоћ, речено је за Н1 из Штрајкачког одбора. Милан Вујичић из Штрајкачког одбора рекао је за Н1 да су чули да су добили… »

Државне обвезнице донеле укупан промет од 2,1 милијарду динара

Нова економија 10.04.2017
Другу седмицу заредом домаће тржиште акција забележило је пад вредности. Слику невелике инвестиционе активности поново су надоместиле државне обвезнице које су донеле укупан промет од 2,1 милијарду динара (око 17 милиона… »

Учинити све да се заштите компаније које послују у систему 'Агрокора'

Нова економија 10.04.2017
Главни економиста Светске банке за Србију Лазар Шестовић за РТС каже да је битно да се учини све што је могуће да би се заштитиле компаније које послују у систему "Агрокора" и истиче да је Влада на време отворила ту тему… »

Удружење Синдиката пензионера Србије подржало захтеве студената који протестују

Нова економија 10.04.2017
Удружење Синдиката пензионера Србије саопштило је да подржава захтеве студената који протестују у Београду и у неколико градова у Србији, преноси Бета. "Захтевима студената додајемо још један - поништавање свих закона… »

Сутра се понављају председнички избори на осам бирачких места

Нова економија 10.04.2017
Гласање на изборима за председника Србије сутра ће бити поновљено на осам бирачких места на којима право гласа има 9.851 грађанин. Избори ће бити поновљени на по једном бирачком месту у Краљеву, Панчеву, Вршцу, Врбасу… »

Вучић: Није тачно да СНС планира да организује скуп својих присталица у четвртак

Нова економија 10.04.2017
Премијер Србије Александар Вучић није желео да коментарише резултате новог бројања гласова у Републичкој изборној комисији, након оптужби изборног штаба Саше Јанковића о наводној крађи гласова, али је навео да нису… »

Ефектива тражи од Владе и НБС да уведу закон о конверзији кредита

Нова економија 10.04.2017
Удружење банкарских клијената Ефектива је поново затражило да Влада Србије и Народна банка Србије (НБС) хитно донесу закон о конверзији кредита у швајцарским францима, како би се спречило да банке "отимају" некретнине од… »

Влада Хрватске предложила је Анту Рамљака за ванредног повереника за Агрокор

Нова економија 10.04.2017
Влада Хрватске предложила је Анту Рамљака за ванредног повереника за Агрокор. Одлука је упућена Трговачком суду у Загребу који би током наредна два дана требало да донесе решење о отварању поступка ванредне управе и одлуку… »

Четири члана синдиката Слога добила отказ у 'Трајал'-у као технолошки вишак

Нова економија 10.04.2017
Од 30 радника крушевачке Трајал корпорације који су проглашени технолошким вишком четворо су чланови Одбора синдиката Слога у том предузећу, а међу њима су председник и потпредседник тог Одбора, рекао је агенцији Бета… »

Цене злата скочиле након америчког напада на Сирију

Нова економија 10.04.2017
Наде у нову политику на Блиском истоку која може да донесе мир у овај немирни регион, везане за долазак Доналда Трампа у Белу кућу, коначно су распршене. У ноћи између ћетвртка и петка америчка војска је извела снажан… »