Извор: Инсајдер архива вести 27.09.2017

Скупштина: Опомене посланицима ДС, искључење Радуловића, вика на секретарку

Инсајдер 27.09.2017
Скупштина Србије наставила је данас расправу о амандманима на Предлог закона о систему образовања и васпитања, али одмах на почетку седнице изречена по једна опомена посланицима Демократске странке (ДС) Радославу Милојичићу… »

Вујовић: Могуће једнократно повећање плата и пензија ове године

Инсајдер 27.09.2017
Министар финансија Душан Вујовић изјавио је данас да је са представницима Међународног монетарног фонда (ММФ) разговарано о могућем једнократном повећању плата у јавном сектору и пензија у 2017. Он је рекао и да је извесно… »

Београдски избори: Ђилас још размишља о кандидатури, Дачић о математици, ДС за синергију

Инсајдер 27.09.2017
Бивши градоначелник Београда и бивши председник Демократске странке Драган Ђилас изјавио је да још размишља да ли да учествује на изборима који треба да се одрже у Београду, док је председник СПС Ивица Дачић рекао да… »

Вучић о пресуди Мишковићу: Ево вам тајкуни, нека воде државу

Инсајдер 27.09.2017
Председник Србије Александар Вучић реагујући на ослобађајућу пресуду Апелационог суда у случају Мирослава Мишковића је изјавио за Новости: „Ево вам тајкуни, нека вам воде државу и нека покраду све што је у међувремену… »

Директор ОШ „Светозар Милетић“ се повлачи: Циљ сам био само ја

Инсајдер 27.09.2017
Ђаци ОШ "Светозар Милетић" у Земуну који нису кренули у нову школску годину због протеста јер министар просвете Младен Шарчевић 28. августа донео решење о разрешењу директора школе, Мирољуба Мосуровића, од четвртка… »

Усвојен Закон о високом образовању, опозиција сматра да министар добија превелика овлашћења

Инсајдер 27.09.2017
Скупштина Србије усвојила је вечерас Закон о високом образовању који, између осталог, предвиђа да акредитацију факултета обавља Национално акредитационо тело. Процес акредитације до сада је обављала Комисија за… »

Скупштина усвојила Закон о основама система образовања и васпитања

Инсајдер 27.09.2017
Скупштина Србије усвојила је Закон о основама система образовања и васпитања, а ниједан од више стотина поднетих амандмана опозиције није прихваћен. Опозиција је између осталог предлагала бесплатне уџбенике, а критиковали… »

Трамп: Фејсбук је против мене

Инсајдер 27.09.2017
Амерички председник Доналд Трамп изјавио је да је друштвена мрежа Фејсбук против њега због одлуке да конгресној комисији обезбеди материјале о наводном руском мешању у прошлогодишње председничке изборе. Трамп је објавио… »

УН упозориле 150 компанија због пословања с јеврејским насељима на палестинским територијама

Инсајдер 27.09.2017
Комесар за људска права УН послао је писмо на адресе 150 компанија у Израелу и широм света, упозоривши их да ће доспети на црну листу оних које послују с јеврејским насељима на окупираној Западној обали и анектираном… »

Синдикат: Стечај параћинске Стакларе намештен

Инсајдер 27.09.2017
Радници Српске фабрике стакла из Параћина затражили су данас од председника Александра Вучића и премијерке Ане Брнабић да утичу на стечајног управника да уложи жалбу Апелационом суду на решење о стечају. Председник… »