Београд архива вести 11.10.2017

Малишани добили нове клацкалице и љуљашке

Блиц 11.10.2017
Након петиције са више стотина потписа, станари Улице Рајка Митића напокон су добили ново игралиште за малишане. Површина измађу зграда, од чак 1.335 квадрата у овој улици на Савском венцу, од сада ће красити дечија… »

Две особе повређене у пожару на Чукарици

Н1 Инфо 11.10.2017
Две особе су превезене на ВМА након што је избио пожар у улици Милоја Закића, речено је РТС-у у Хитној помоћи. Стан на трећем спрату зграде на Чукарици је у пламену. Хитна помоћ је позив примила у 11.10, а повређени су… »

Била сам са татом и мамом, а онда се она изгубила у трави: Мала Јана испричала инспекторима шта се догодило на насипу

Пресс 11.10.2017
Јана Марјановић (6), ћерка убијене певачице Јелене, могла би да помогне у разоткривању злочина јер је истрага и дефинитивно утврдила да је била на насипу са оцем. Фото: Небојша Мандић, Приватна архива, Стефан Јокић Била… »

Спаковала кофере за беч! Овако Милица Дабовић изгледа у осмом месецу трудноће! (фото)

Пресс 11.10.2017
Бивша кошаркашица и њен партнер одлучили су да се њихово дете роди у главном граду Аустрије. Фото: Инстаграм Милица Дабовић је у поодмаклој трудноћи, а недавно је донела одлуку да се њен син роди у Бечу. Бивша… »

(Курир тв) Шта када кућни љубимац угине? Да га сахранимо? Нема где. Да га бацимо у контејнер? Никако! Ево где Београђани…

Курир 11.10.2017
До тада, главни град има своје нелегално гробље кућних љубимаца у Миљаковачкој шуми, где има више од 30 хумки. Иако је гробље нелегално, то не смета Београђанима да на њима редовно одржавају парастосе и помене. Неки… »

Свако шесто новобеоградско домаћинство је старачко

Политика 11.10.2017
Највећа препрека са којом се старији суочавају у свакодневном животу јесте одржавање хигијене стана – пеглање, прање и чишћење. Кључни налази истраживања о положају и потребама старачких домаћинстава на Новом… »

Почеле 49. Београдске музичке свечаности

Политика 11.10.2017
Фанфаре су многобројној публици најавиле, а племенитим гласовима чланова Државног академског хора „Глинка” из Санкт Петербурга на сцени Коларчеве задужбине почеле 49. Београдске музичке свечаности. БЕМУС је поздравним… »

Мишковић не одустаје од куле поред „Хајата”

Политика 11.10.2017
Компанија „Делта” наручила план детаљне регулације за део Блока 20 где жели да зида пословни облакодер и хотел. Ако сте помислили да Мирослав Мишковић спава зимским сном и не хаје што ће Петар Матић, његов супарник на… »

Прослава поводом ослобођења Београда 19. и 20. октобра

Политика 11.10.2017
Планиран меморијални марш „Кораком слободе”, концерт „По шумама и горама”, а биће откривена и спомен-плоча Ристи Марјановићу, првом српском фото-репортеру. – На војној паради на аеродрому у Батајници биће… »

„Црни” отворио Фестивал победника фестивала

Политика 11.10.2017
„Фестивал победника фестивала” свечано је отворен представом „Црни” новосадског позоришта Ујвидеки синхаз. Реч је о тексту Роберта Ленарда, насталом по витешкој драми Иштвана Балога, у адаптацији Ференца Немета и… »