Култура архива вести 11.10.2017

Данас у Франкфурту почиње Сајам књига, учествује Србије

Дневник 11.10.2017
ФРАНКФУРТ: У Франкфурту ће данас почети највећи сајам књига на свету, на коме ће до 15. октобра учествовати и Србија, Министарство културе и информисања саопштило је да је представљање Србије, које организује… »

Отворен 49. БЕМУС – "Глинка" пред београдском публиком

РТС 11.10.2017
Београдске музичке свечаности (БЕМУС), 49. по реду, свечано су почеле у Коларчевом народном универзитету, а отворио их је министар културе и информисања Владан Вукосављевић и чувени руски хор "Глинка" из Санкт Петербурга… »

НИС и Кустурица на јесењем фестивалу

Политика 11.10.2017
Други јесењи позоришни фестивал редитеља Емира Кустурице одржаће се 27. и 28. октобра на Мећавнику, уз подршку компаније НИС. – Моја жеља је да се Мећавник све више претвара у културну институцију, па утолико та идеја… »

Две слике легендарних уметника могле би да достигну 150 милиона долара на аукцији

Блиц 11.10.2017
Леонардов "Христ" и Ворхолово последње дело засновано на "Последњој Исусовој вечери" Да Винчија иду заједно под чекић. Две слике легендарних уметника могле би да достигну 150 милиона долара на аукцији у Њујорку следећег… »

"Смрт човека на Балкану" од сутра у позоришту

Блиц 11.10.2017
Најнаграђиванији филм Мирослава Момчиловића "Смрт човека на Балкану", сутра ће ( 20 сати) први пут у Србији, имати и позоришну верзију и то у Народном позоришту у Кикинди. Представа се игра на малој сцени, па карата за… »

Милиони корисника широм света остали без ВхатсАппа

Пресс 11.10.2017
Корисници ВхатсАппа широм света данас нису могли да шаљу нити да примају поруке путем ове апликације, због серверског проблема. Фото:Б92.нет Квар се манифестовао тако што би, када корисник уђе у чет, апликација приказивала… »

Светска премијера филма Дејана Петровића

РТВ 11.10.2017
БЕОГРАД - Документарни филм Дејана Петровића "Исти" имаће светску премијеру у такмичарском програму најзначајнијег и највећег фестивала документарног филма на свету ИДФА (Интернатионал Доцументари Филм Фестивал Амстердам)… »

Живот има своју цену: Ана Софреновић о премијери представе "Зојкин стан", професији и личном сазревању

Вечерње новости 11.10.2017
Главном улогом у трагичној фарси Михаила Булгакова "Зојкин стан" (у режији Наташе Поплавске), после дуже времена се на позоришну сцену враћа Ана Софреновић. ГЛАВНОМ улогом у трагичној фарси Михаила Булгакова "Зојкин стан"… »

„Ан­дри­ће­ва на­гра­да” уру­че­на Је­ле­ни Лен­голд

Политика 11.10.2017
Пре­сти­жна „Ан­дри­ће­ва на­гра­да” уру­че­на је ју­че у Ан­дри­ће­вој за­ду­жби­ни у Бе­о­гра­ду Је­ле­ни Лен­голд за књи­гу при­по­ве­да­ка „Раш­ча­ра­ни свет” (Ар­хи­пе­лаг)… »

Концерти за децу у Филхармонији до 20. октобра

Блиц 11.10.2017
Музички програм за децу, "Путовања миша Мије", Београдска филхармонија изводиће за децу предшколског узраста од 10. до 20. октобра радним данима од 10 и 12х у Сали БГФ. Глумица Милена Моравчевић приказиваће авантуре миша… »