Војводина архива вести 08.11.2017

Факултет савремених уметности нови је члан Универзитета Привредна академија (ФОТО)

Мој Нови Сад 08.11.2017
Универзитет Привредна академија у Новом Саду, у среду 8. новембра, потписао је уговор са Факултетом савремених уметности из Београда, чиме је постао богатији за још једног члана и још једно научно поље. Универзитет Привредна… »

Почиње обележавање 99 година од ослобођења Суботице у Првом светском рату

Суботица.цом 08.11.2017
Обележавање 99 година од уласка српске војске у Суботицу, започеће у четвртак програмом "Суботица 13. новембар 1918 - 13. новембар 2017". Богат програм у трајању од четири дана, припремили су Српски културни центар "Свети… »

Одржана радионица на тему развоја и ширења капацитета агробизниса

Суботица.цом 08.11.2017
Тренинг - радионица, под називом "Развој извозних и капацитета прерадне индустрије агробизнис компанија у Србији", започела је данас у Регионалној привредној комори Севернобачког округа. Тренинг ће трајати два дана, а намењен… »

"Обично, а врхунски" представља младу фудбалерку

РТВ 08.11.2017
НОВИ САД - Најновија емисија "Обично, а врхунски" представиће Емину Первановић. Иако је била успешна у свим спортовима и имала добре оцене из свих предмета, Емина је ипак највише волела да игра фудбал. Прво са дечацима, а… »

Најбољи на билбордима

Дневник 08.11.2017
Срђан Кузмановић из Гимназије “Јован Јовановић Змај” освојио је награду на републичком такмичењу из математике. „Моје интрересовање за математику јавило се још у основној школи, после тога се настивло у средњој… »

Заштита Вршца од поплава: Уређивање потока Месић

Дневник 08.11.2017
ВРШАЦ: У току је припрема пројекта заштите града Вршца од поплава, уређењем дела корита потока Месић од Вршачког канала, поред Вршачког језера до мале цркве односно до АМСС. Радови ће почети у фебрару наредне године… »

Почела реконструкција најстарије позоришне зграде у Србији

Дневник 08.11.2017
ЗРЕЊАНИН: Захваљујући средствима добијеним од Министарства културе и информисања, у оквиру конкурса „Градови у фокусу“, у згради Народног позоришта „Тоша Јовановић“ почели су грађевински радови на уређењу фоајеа… »

Пијане наочаре отварају очи

Дневник 08.11.2017
Центар за безбедност саобраћаја, у сарадњи са Канцеларијом за младе и Управом за спорт и омладину Града Новог Сада, јуче је пети пут реализовао пројекат “Пијан кола не вози” у свечаној сали Средње машинске школе у Новом… »

Национални савет Русина основао "Рутенорум"

РТВ 08.11.2017
НОВИ САД - На редовној седници, која је одржана синоћ у Руском Крстуру, Национални савет Русина је, између осталог, донео Одлуку о оснивању русинске Фондације "Рутенорум", као и Одлуку о предлогу кандидаткиње Анамарије… »

Спортска страна Петроварадина

РТВ 08.11.2017
ПЕТРОВАРАДИН - На помоћном терену ФК "Петроварадин", у близини железничке пруге, крајем октобра отворена је спортска хала од 2.400 метара квадратних, која може да прими 900 гледалаца. На тај начин је око 30.000 становника са… »