Извор: Спутник/Свет архива вести 14.01.2018

Амбасадори Русије и САД прешли на „ти“

Спутник 14.01.2018
Амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов и амерички амбасадор у Русији Џон Хантсман означили су заједничке кораке који треба да помогну нормализацији односа Москве и Вашингтона, саопштио је Антонов новинарима на синоћном… »

Турска спрема нову офанзиву у Сирији, већ се пуца из тенкова

Спутник 14.01.2018
Турска војска је отворила ватру на положаје Курда у подручју града Африна у провинцији Алеп на северу Сирије, пише лист „Хуријет“. Турска артиљерија се налази у градовима Рејханли и Кирикхан у пограничној провинцији… »

Русија ће одговорити на затварање руског културног центра у Кијеву

Спутник 14.01.2018
Русија треба да реагује на акције украјинских екстремиста против Руског центра за науку и културу у Кијеву, саопштио је за Спутњик први заменик председника комитета Државне думе за културу Владимир Бортко. „То је дипломатска… »

Клинцевич: Није битно ко ће победити у Чешкој — процес је незаустављив

Спутник 14.01.2018
Нема значаја ко ће победити, пошто се промене не могу зауставити, изјавио је први заменик комитета Савета Федерације за одбрану и безбедност Франц Клинцевич, коментаришући резултате првог круга председничких избора у… »

Оптужују Русију за њену нуклеарну доктрину, а сами бацају атомске бомбе

Спутник 14.01.2018
Сједињене Америчке Државе пребацују своју кривицу на друге, критикујући Русију за њену нуклеарну доктрину, рекао је за Спутњик шеф војног комитета Савета Федерације Виктор Бондарјов. У америчкој нуклеарној доктрини, чији… »

Макрон — аутор еротског романа

Спутник 14.01.2018
Председник Француске Емануел Макрон је са 16 година написао еротски роман посвећен почетку односа са својом четрдесетогодишњом професорком, будућом првом дамом Брижит Троне, пише магазин „Клоусер“ уочи појављивања у… »

Израел бомбардовао тунел који повезује Газу и Египат

Спутник 14.01.2018
Ратно ваздухопловство Израела извело је напад на објекте Хамаса у појасу Газе. Циљеви су били елементи „терористичке инфраструктуре“ на граници сектора Газе и Египта, пише лист „Јерусалим пост“. „Терористичка… »

Афричке земље узнемирене Трамповим расизмом и ксенофобијом

Спутник 14.01.2018
Амбасадори афричких држава у Уједињеним нацијама су осудили примедбе председника САД Доналда Трампа, назвавши их „узнемирујућим“, „расистичким“ и затражили су од америчког лидера извињење. Скандал је букнуо након… »

Захарова: Нисам желела да будем ово што сам сад

Спутник 14.01.2018
Увек је маштала да буде стручњак за кинески језик и за њу је био шок када се нашла у прес-служби Министарства иностраних послова, рекла у интервјуу телевизији „Мир“ Марија Захарова. „То сигурно није био специјални… »

Никада нисмо били тако близу нуклеарног рата

Спутник 14.01.2018
Према подацима агенције „Ипсос,“ која се бави испитивањем јавног мњења, анкета спроведена у 28 земаља показује да све државе-чланице БРИКС-а улазе у групу земаља чији су становници најоптимистичнији поводом… »