Извор: Нова економија архива вести 22.01.2018

Брнабић: Иновације и креативне индустрије развојна шанса Србије

Нова економија 22.01.2018
Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да су иновације и креативне индустрије развојна шанса Србије. На конференцији "Дигитал, Лифе, Десигн" у Минхену, премијерка је нагласила да су дигитализација и образовање… »

Шутановац: Александар Вучић наставља да 'људима црта мете'

Нова економија 22.01.2018
Лидер ДС Драган Шутановац оценио је, поводом претњи главном уреднику агенције Бета Драгану Јањићу, да Александар Вучић наставља да "људима црта мете". Он је рекао да се то чини само неколико дана након убиства човека од… »

Михајловић: Недопустиво касне радови на мосту у Младеновцу

Нова економија 22.01.2018
Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић критиковала је предузеће МБА-Ратко Митровић Нискоградња због кашњења радова на рехабилитацији моста преко железничке пруге Београд-Велика Плана у… »

Мајк Пенс: САД ће отворити амбасаду у Јерусалиму следеће године

Нова економија 22.01.2018
Амерички потпредседник Мајк Пенс рекао је у израелском парламенту да ће САД отворити амбасаду у Јерусалиму следеће године, раније него што је било планирано. У обраћању Кнесету, Пенс је бранио спорну одлуку о признању… »

Новинари добили позив на свечано пуштање у рад септичке јаме

Нова економија 22.01.2018
Након свечаног отварања лифта, семафора и јавног тоалета на гробљу, на ред је дошло и свечано пуштање у рад септичке јаме, преноси Југмедиа. У дворишту Основне школе Славко Златановић у Мирошевцу биће пуштена у рад… »

Мартиновић: Најмања незапосленост у последњих 25 година

Нова економија 22.01.2018
Директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић каже да је тренутно незапослено 618.827 грађана, што је најмања незапосленост у последњих 25 година. Гостујући на РТС-у, он је нагласио да се последњих година… »

Ер Србија до даљњег одложила почетак редовних летова ка Женеви

Нова економија 22.01.2018
Авио-компанија Ер Србија одложила је до даљег почетак редовних летова ка Женеви а који је био најављен за 25. март, саопштила је та компанија. Ер Србија је у саопштењу најавила да у наредном периоду обавестити јавност о… »

Некада је рад у банци био посао из снова, а данас то нико не би да ради

Нова економија 22.01.2018
Када је пре десетак година банкарски сектор у Србији радио пуном паром, а кредитна активност вртоглаво расла, посао у банци био је сан сваког образованог економисте, правника и кадрова сличних струка. Ипак, времена су се… »

Руски 'Автоваз' испоручио Куби 300 аутомобила свог модела Лада

Нова економија 22.01.2018
Највећи руски произвођач аутомобила Автоваз испоручио је више од 300 аутомобила свог модела Лада на Кубу. То је прва испорука руских аутомобила у Латинску Америку за више од деценије. Теретњак са 320 лада веста и 24 лада… »

Од 1. октобра мења се ознака држављанства у пасошима

Нова економија 22.01.2018
Од 1. октобра у пасоше се уместо "српско" у рубрику "држављанство" уписује "држављанство Републике Србије". Ознака држављанства као "српско" није била супротна прописима, тако раде и друге државе, кажу у Министарству… »