Извор: Југмедиа архива вести 19.09.2018

Расписан конкурс за доделу средњошколских кредита, пријаве до 28. септембра

Југмедиа 19.09.2018
У току је конкурс за доделу кредита ученицима средњих школа, саопштили су из Одсека за образовање, културу, спорт, омладину и информисање Одељења за друштвене делатности Градске управе Врања. “Заинтересовани ученици… »

Полиција расветлила случај паљевине аутомобила, пријаве против двојице мушкараца

Југмедиа 19.09.2018
Припадници врањске Полицијске управе расветили су случај паљевине аутомобила, који се догодио у уторак у раним јутарњим сатима у Улици Булевар АВНОЈ-а, испред Техничког прегледа Дунав осигурања у Врању, сазнаје Југмедиа. По… »

Другог дана штрајка глађу радници падају у несвест

Југмедиа 19.09.2018
Другог дана штрајка глађу у погону бујановачке „Гумопластике“ у селу Кленике, хитна помоћ је морала да интервенише у десетак случајева, сазнаје ОК Радио са лица места. Већ другог дана штрајка због, како је рекло 45… »

Грозница Западног Нила и на југу Србије – преминула жена из Куршумлије

Југмедиа 19.09.2018
Од грознице Западног Нила на Клиници за инфективне болести у Нишу преминула је жена из Куршумлије, а тренутно се на лечењу налазе два пацијента, изјавио је директор те установе Миодраг Врбић. „Здравствено стање једног… »

НСЗ: Сутра исплата редовних, прекосутра привремених новчаних накнада

Југмедиа 19.09.2018
Национална служба за запошљавање обавештава јавност да ће сутра преко Поштанске штедионице извршити исплату редовне новчане накнаде незапосленим лицима за август 2018. године. У петак 21. септембра биће исплаћене… »

Тражи се ново идејно решење за Старо Врање

Југмедиа 19.09.2018
Градска управа Врања расписала је Конкурс за израду идејног урбанистичко-архитектонског решења етно комплекса у насељу Тулбе у Врању, а рок за предају конкурсног рада је 1. новембар до 12 часова. “Циљ конкурса је да се… »

Ниш: Посао за пет хиљада непријављених радника

Југмедиа 19.09.2018
За последње две и по године на подручју града Ниша запослено је преко 5 000 радника који су радили “на црно”, изјавио је данас председник Скупштине града Ниша Раде Рајковић на презентацији акције Министарства рада… »

Изложба акварела “Медитеранео“ открива лепоту четири медитеранске земље

Југмедиа 19.09.2018
“Медитеранео“, назив је изложбе акварела пиротског адвоката и сликара Небојше Петровића која је отворена у Галерији “Чедомир Крстић“ у Пироту, инспирисана мотивима са Медитерана, пре свега из Туниса који је повезао са… »

ЛИФФЕ Мала изложба за велику серију „Сенке над Балканом“

Југмедиа 19.09.2018
Популарна домаћа серија „Сенке над Балканом“ за коју се већ сада прича да ће постати култна, упечатљивом је између осталог учинио костимографски рад Бориса Чакширана, а само један мали део костима , Лесковчани су… »

Бјелогрлић: Лесковац задао лекцију како се организују фестивали, Аница Добра избацила новинаре

Југмедиа 19.09.2018
Лесковачки интернационални фестивал филмске режије (ЛИФФЕ) је устаљен и јако добар фестивал који је после 11 година постојања задао лекцију осталим манифестацијама у региону како би требало да се организују, поручио је данас… »