Извор: Данас/Свет архива вести 24.01.2019

Венецуела поделила свет

Данас 24.01.2019
Русија, Кина, Турска, Иран и Сирија подржале су председника Венецуеле Николаса Мадура пошто су самопроглашеног председника те земље Хуана Гваида признале САД и већина америчких држава, док су генерални секретар УН и… »

Криза у Венецуели: Мадуро прекинуо дипломатске односе са Сједињеним Државама

Данас 24.01.2019
Лидер Венецуеле Николас Мадуро прекинуо је односе са САД-ом након што је Трамп признао лидера опозиције Хуана Гуаида као привременог председника. Мадуро је америчким дипломатама дао 72 сата да напусте земљу. Гуаидо се у среду… »

Помор дивљих коња због екстремно високих температура у Аустралији

Данас 24.01.2019
Талас екстремних врућина већ више од седам дана хара Аустралијом. Највише дневне температуре данима достижу готово 50 степени Целзијуса, а сваким даном долази до великог изумирања животиња. Екстремне температуре и суша… »

ЕУ позива на одржавање избора у Венецуели

Данас 24.01.2019
Европска унија се данас заложила за покретање политичког процеса у Венецуели који би довео до нових избора пошто се лидер опозиције Хуан Гваидо прогласио за председника усред антивладиних протеста у тој земљи. Шефица… »

Кијев: Суд прогласио Виктора Јануковича кривим за издају

Данас 24.01.2019
Суд у Кијеву прогласио је данас бившег председника Украјине Виктора Јануковича кривим за издају. Јанукович је напустио земљу 2014, услед све већих тензија у Кијеву због сукоба полиције и демонстраната који су тражили… »

Најмање 12 погинулих у Венецуели од бојеве муниције

Данас 24.01.2019
Најмање 12 особа погинуло је од бојеве муниције током таласа антивладиних протеста и нереда у Венецуели, саопштила је невладина посматрачка група нови биланс жртава. Представник Опсерваторије социјалног конфликта Марко Понсе… »

У Француској ускоро листа Жутих прслука за изборе за Европски парламент

Данас 23.01.2019
Градјански покрет „Жути прслуци“ саопштио је данас да ће се кандидовати на предстојећим изборима за Европски парламент и да ће до половине фебруара имати листу коју ће предводити Ингрид Левавасер, једна од фигура тог… »

РЦЦ: Разговори да се до јула смање цене роминга, а да 2021. не буде трошкова

Данас 24.01.2019
Представици региона Западног Балкана данас у Бриселу, у организацији Савет за регионалну сарадњу (РЦЦ), разговарају о регионални споразум о ромингу којим до јула треба додатно да се смање трошкови роминга. Генерална секретарка… »

Давос 2019: Како вечера у мраку може да вам отвори очи

Данас 24.01.2019
Можда је чудно и превише интимно да некоме ставите обе руке на рамена само неколико минута пошто сте га упознали. Али, на „вечери у мраку“ у Давосу, ми немамо избора. Морамо да се држимо нашег конобара Дарена, како би… »

Оскар 2019: Пет редитељки које су изостављене из номинација за најбољу режију

Данас 24.01.2019
Номинације за награду Оскар објављене су у уторак и филмови са женама у главним улогама су добро прошли. У оба овогодишња филма са највећим бројем номинација – Рома и Омиљени – жене имају кључно место. Али, када је… »