Војвођанска банка планира веће кредитирање пољопривреде у 2019. (ВИДЕО)

Бета 04.02.2019

Војвођанска банка ће ове године бити активнија у кредитирању пољопривреде и свих квалитетних пројеката, изјавио је данас председник Извршног одбора Војвођанске банке Предраг Михајловић.Он је након конференције "Војводина у 2019." за агенцију Бета рекао да ће Војвођанска банка кредитирати пољопривреду, јер послује у окружењу у коме је то доминантна делатност.

"То не значи да кредитну подршку неће добити и друге делатности које су се тржишно доказале. Одобраваћемо не само краткорочне, већ и дугорочне зајмове", казао је Михајловић.

Раст друштвеног производа Србије се, како је казао, креће у "правом смеру" и због тога ће и Војвођанска банка јачати кредитну подршку привреди.

Истакао је да је у 2018. години привредни раст Србије био много већи него раст кредита у банкарском сектору, па је план да банка јача кредитну подршку.

Михајловић је нагласио да је Војвођанска банка у 2018. "више него добро пословала" и да је остварила добит која је премашила очекивања инвеститора.

"Остварили смо високу добит упркос томе што је то била година интеграције Војвођанске и ОТП банке", рекао је Михајловић.

Истакао је и да менаџмент војвођанске банке ове године очекује још боље резултате пословање.

КОМПЛЕТАН ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ ОВДЕ

(Бета, 02.04.2019)

Прочитајте још

Кључне речи

Економија, најновије вести »