Извор: Данас/Политика архива вести 20.02.2019

Дачић: Уместо да покрену војску, палили амбасаде

Данас 20.02.2019
Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да, када је 2008. године проглашена независност Косова, тадашња власт у Србији није „покренула војску“, већ су у Београду запаљене америчка, немачка и… »

Скот: Србија је на погрешној страни историје по питању кризе у Венецуели

Данас 20.02.2019
Амбасадор САД у Београду Кајл Скот изјавио је данас, поводом става Београда према кризи у Венецуели, да је Србија на погрешној страни историје. „Народ Венецуеле гладује под нелегалном владавином диктаторског режима. Више од… »

Бурунди: Увек на страни Србије

Данас 20.02.2019
Министар спољних послова Бурундија Езекјел Нибижира изјавио је данас у Београду да је та земља увек била на страни Србије, због чега је повукла одлуку о признању независности Косова. Бурунди је увек против сецесије, рекао је… »

Тачи: Споразум до краја године или ризик од дестабилизације региона

Данас 20.02.2019
Председник Косова Хашим Тачи изјавио је данас да је дијалог за постизање коначног споразума са Београдом неизбежан и да постоји ризик од дестабилизације региона, ако споразум не буде постигнут ове године. „Нема сумње да… »

Вучић са Фабрицијем: Нема алтернативе дијалогу Београда и Приштине

Данас 20.02.2019
Председник Србије Александар Вучић састао се данас са шефом Делегације Европске уније амбасадором Семом Фабрицијем са којим је разговарао о европском путу Србије, проблемима у дијалогу Београда и Приштине, спровођењу… »

Портал Бебац најоштрије осудио понашање Вучића и Лончара

Данас 20.02.2019
"Фотографисање за медије важније од безбедности болесне деце" Портал Бебац најоштрије је осудио крајње неодговорно и бахато понашање министарства здравља Златибора Лончара и председника Александра Вучића који су зарад… »

Агенција: Кампањом „Будућност Србије“ Вучић није прекршио закон

Данас 20.02.2019
Поводом пријаве поднете Агенцији за борбу против корупције у вези са активностима председника Републике у оквиру кампање „Будућност Србије“, Агенција је саопштила да председник Републике није прекршио Закон о Агенцији за… »

Стефановић са турским министром о сарадњи полиција две земље

Данас 20.02.2019
Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарао је данас у Истанбулу са министром унутрашњих послова Турске Сулејманом Сојлуом о унапређењу сарадње полиција две земље у борби против организованог криминала… »

Шредер: Приштина ће морати да укине тарифе намењене Србији

Данас 20.02.2019
Бивши немачки канцелар Герхард Шредер изјавио је да је увођење приштинских такси на српску робу лоша ствар и да је њихово укидање предуслов да се стране врате за преговарачки сто. Шредер је у интервјуу за Блиц рекао да… »

Ного: Политичка елиминација унутар Двери незгодног ривала

Данас 20.02.2019
Дисциплинска комисија Двери избацила Срђана Нога из странке Народни посланик Срђан Ного избачен је из Двери. Ного за Данас каже да је одлука незаконита и непостојећа и да ће се на њу жалити. Како је јуче саопштено из… »