Bilten o ćuprijskim privrednicima za strane investitore

Beta 31.07.2019

Ćuprijski privrednici i preduzetnici biće predstavljeni u biltenu kako bi strani investitori koji dolaze u Ćupriju imali uvid u svoje potencijalne poslovne partnere, rečeno je na sednici Poslovnog saveta opštine Ćuprija.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i predsednik te opštine Ninoslav Erić, ćuprijski privrednici su još jednom zatražili da imaju isti tretman kao i strani investitori. Takođe su insistirali na tome da još jače budu povezani sa stranim investitorima.

Bilo je reči i o problemima sa kojima se susreću privrednici iz Poslovnog saveta opštine Ćuprija, pre svega u poslovima sa Službom za katastar nepokretnosti Republičkog geodetskog zavoda.

Još jedna od tema sastanka bila je neophodnost uvođenja dualnog obrazovanja i, s tim u vezi, nedostatak kadrova u nekim sektorima.

Predsednik opštine Ninoslav Erić je rekao kako su on i njegov kabinet tu za svaki problem koji se javi kod ćuprijskih privrednika i preduzetnika i još jednom naglasio "da je privreda na prvom mestu".

Sledeća sednica Poslovnog saveta opštine Ćuprija, kako je moglo da se čuje, biće održana u septembru, kada bi članovi poslovne zajednice trebalo da iznesu svoje predloge u vezi sa budžetom opštine za 2020. godinu, kada bi privredu Ćuprije moglo da očekuje i određeno rasterećenje, pre svega kroz smanjenje nekih opštinskih taksa.

Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira Opština Ćuprija.

Izneti stavovi ne predstavljaju nužno zvaničan stav Opštine.

(Beta, 07.31.2019)

Ćuprija »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »