Vučić: Nikada u Srbiji nije bilo da političke stranke organizovano pale knjige

Beta 15.10.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom incidenata na promociji knjige zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića u ponedeljak, da se "nikada u Srbiji nije videlo organizovano paljenje knjiga od strane političkih stranaka" i još da se to i najavi medijima.

Navodeći da je među učesnicima sinoćnih incidenata video predsednika Opštine Stari grad i funkcionera Stranke slobode i pravde Marka Bastaća, Vučić je novinarima rekao da su oni koji su spalili Vesićevu knjigu pokazali da ne dozvoljavaju drugačije mišljenje.

"To je nekad mogao da napravi pojedinac, mada se to ne radi ni s knjigama najgoreg mogućeg sadržaja, a ovde je reč o lepoj knjizi koja nikog ne vređa i gde novac od njene prodaje ide za lečenje deteta. Da li su normalni da pale knjige, da li da se setimo Minhena 1933. godine? Znate li da išta gore može da se desi od toga?", pitao je Vučić.

On je kazao da bi možda i sam prisustvovao promociji Vesićeve knjige da je znao da se održava.

"Onaj narkoman Miljuš i još par narkomana jurcaju sinoć za Vesićem da ga linčuju, na šta to liči? Ko njih napada kada ih 300 ili 400 šeta svakog dana?", upitao je Vučić i ocenio da "kad spaljuješ knjigu, nije problem da posle toga spališ i nešto drugo".

Vučić je najavio "ozbiljnu i temeljnu" istragu o tome, uz ocenu da je sprečavanje promocije knjige "užasna slika Beograda".

Upitan da li mu je zamenik gradonačelnika Beograda ponudio ostavku, Vučić je rekao da je to "bilo davno" i u vezi s radovima na Trgu Republike kojim će, kako je najavio, prošetati 1. novembra.

(Beta, 10.15.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »