АФП

У фотографијама: Опроштај од патријарха Иринеја

Радио 021 пре 3 дана
Поглавар Српске православне цркве Иринеј преминуо је од последица корона вируса. Свештенство и верници се опраштају од њега. АНДРЕЈ ИСАКОВИЦ/АФП/Гетти Имагес Иринеј (Мирослав) Гавриловић је 11 година био поглавар Српске… »

Награда Боокер за шкотског аутора Доугласа Стуарта

Ал Јазеера пре 4 дана
Награђена је прича о осамљеном дјечаку у потрази за властитим идентитетом који несебично воли своју мајку. Награда Боокер, угледна британска књижевна награда, додијељена је у четвртак навечер Шкоту Доугласу Стуарту за… »

Сукоби у Етиопији: Шта је позадина грађанског рата у региону Тиграј - у 100, 300 и 500 речи

Радио 021 пре 3 дана
Сукоб у региону Тиграј прети да дестабилизује Источну Африку. Ево због чега. АФП Свађа око политичких реформи прерасла је у сукоб у Тиграју Сукоб који је избио између етиопске владе и војних снага у њеном северном региону… »

АФП: У свету од корона вируса умрло 1.350.275 људи, заражено преко 56 милиона

Глас Зајечара пре 4 дана
Најмање 1. 350.275 људи је умрло у свету у пандемији новог корона вируса, потвредјена је зараза код 56.234.440 људи, а излечено је 36.029.400, најновији су подаци које је прикупила агенција Франс прес до 11.00 ГМТ. Број… »

АФП: У свету од коронавируса умрло 1.350.275 људи, заражено преко 56 милиона

Нови магазин пре 4 дана
Најмање 1. 350.275 људи је умрло у свету у пандемији новог коронавируса, потвређена је зараза код 56.234.440 људи, а излечено је 36.029.400, најновији су подаци које је прикупила агенција Франс прес до 11.00 ГМТ. Број… »

Иран спреман 'аутоматски' опет поштивати преузете обавезе

Ал Јазеера пре 4 дана
Америчко министарство финансија објавило је у сриједу нове санкције Ирану. Иран је спреман "аутоматски" се вратити поштивању обвеза из нуклеарног споразума ако влада изабраног америчког предсједника Јоеа Бидена укине санкције… »

ВХО: Борба против другог таласа епидемије без вакцине

Ал Јазеера пре 4 дана
Од почетка пандемија корона вируса умро је више од 1,35 милиона људи у свијету, док је тренутно близу 16 милиона активних случајева. Вакцине нец́е стиц́и на вријеме за борбу против другог таласа пандемије корона вируса и… »

Амерички пилот кога су оборили Срби именован за званичника Пентагона! (видео)

Ало пре 4 дана
Бивши амерички пилот Скот О’Грејди, чији је авион био срушен изнад Босне 1995. године и који је преживео шест дана у шуми, именован је на високу позицију у Министарству одбране, саопштили су из Пентагона. О’Грејди (55)… »

СЗО: Против другог таласа се треба борити без вакцине…

Недељник пре 4 дана
Профимедиа (Бета-АФП) – Вакцине неће стићи на време за борбу против другог таласа пандемије коронавируса, и многе земље ће наставити да се боре без вакцине, упозорила је вечерас Светска здравствена организација (СЗО)… »

Амерички пилот кога су оборили Срби именован за званичника Пентагона

Спутник пре 4 дана
Бивши амерички пилот Скот О’Грејди, чији је авион био срушен изнад Босне 1995. године и који је преживео шест дана у шуми, именован је на високу позицију у Министарству одбране, саопштили су из Пентагона. О’Грејди (55)… »

Вести дана »