B92 » Vesti dana

https://www.b92.net/

B92

Evo šta ne bi trebalo da radite na Veliki petak

B92 pre 6 sati
B92: Evo šta ne bi trebalo da radite na Veliki petak
Veliki petak je dan kada je na Golgoti razapet i umro Isus Hristos. Za vernike je ovo dan strogog posta, obustave poslova u kući i u polju i dan kad se farbaju jaja. Veliki petak, dan kada je, po verovanju, Isus Hristos odveden iz kuće prvosveštenika Kajafe kod rimskog prokuratora Pontija Pilata... »

Opet sledi poskupljenje: Na svetskim tržištima cena nafte obara rekorde

B92 pre 16 sati
B92: Opet sledi poskupljenje: Na svetskim tržištima cena nafte obara rekorde
London -- Cena nafte premašila je danas 75 dolara po barelu, prvi put od kraja oktobra prošle godine. Na rast cene nafte uticala je najava strožih američkih sankcija Iranu, navodi Frans pres. Brent nafta poskupela je jutros na 75,35 dolara po barelu, što je povećanje od 78 centi u odnosu na... »

Sud u Velikoj Gorici Mustaču preinačio doživotnu kaznu

B92 pre 15 sati
B92: Sud u Velikoj Gorici Mustaču preinačio doživotnu kaznu
Zagreb -- Sud u Velikoj Gorici preinačio doživotnu presudu, koju je nemački sud izrekao Zdravku Mustaču, jednom od šefova jugoslovenske i hrvatske tajne službe. Umesto toga, Mustaču je presuđena kazna od 40 godina, zbog ubistva hrvatskog emigranta Stjepana đurekovića u Minhenu, 1982. Kako... »

Ljubio se sa 30 godina mlađom plesačicom u Beogradu: Treći brak?

B92 pre 1 dan
B92: Ljubio se sa 30 godina mlađom plesačicom u Beogradu: Treći brak?
Džoni Dep, koji je nedavno boravio u srpskoj prestinici snimajući film Minamata, više ne uspeva da krije vezu sa lepom Ruskinjom, plesačicom Polinom Glen. Naime, dok je bio u Beogradu, uhvaćen je kako se ljubi sa crnokosom devojkom, s kojom je viđen i prošle godine u Moskvi, dok je bio na... »

Glumica iznenada preminula u 37. godini, nejn poznati suprug kaže: "Umrla je u miru"

B92 pre 1 dan
B92: Glumica iznenada preminula u 37. godini, nejn poznati suprug kaže: "Umrla je u miru"
Kanadska glumica i manekenka Stefani Šerk preminula je subotu 20. aprila, sa samo 37 godina, javljaju američki mediji. Njen suprug, meksički glumac, 55-godišnji Demijan Bičir, objavio je tužnu vest na Instagramu. "Stefani nas je napustila. Ovo je najtužnije i najteže vreme u našim životima... »

Politika ili loš kvalitet? Poljaci blokirali rusku naftu

B92 pre 14 sati
B92: Politika ili loš kvalitet? Poljaci blokirali rusku naftu
Varšava -- Tranzit ruske sirove nafte prema Poljskoj i dalje ka ostatku Evrope preko jednog kraka naftovoda koji prolazi kroz Belorusiju je obustavljen. Slavine na cevovodu su zatvorene nakon što je Varšava odbila da tu naftu u svojim rafinerijama preradi, navodeći kao razlog njen loš kvalitet.... »

"Najstroža kazna u istoriji ABA lige za Crvenu zvezdu"

B92 pre 4 sata
B92: "Najstroža kazna u istoriji ABA lige za Crvenu zvezdu"
Košarkaški klub Crvena zvezda biće drakonski kažnjen zbog propusta u petoj utakmici finala ABA lige protiv Budućnosti, piše hrvatski portal "Jutarnji list". Kako se navodi, disciplinski sudija Saša Pavličić Bekić doneo je najstrožu kaznu u istoriji ABA lige. Crvena zvezda je u petom meču... »

Zakuvava se u Albaniji: Opozicija blokirala puteve, traže ostavku vlade

B92 pre 4 sata
B92: Zakuvava se u Albaniji: Opozicija blokirala puteve, traže ostavku vlade
Albanska opozicija održala je proteste zahtevajući ostavku vlade, koju optužuje za korupciju i veze sa organizovanim kriminalom. Opozicionari Demokratske partije blokirari su na sat pet raskrsnica na nacionalnim putevima, zahtevajući ostavku vlade, formiranje tranzicione vlade i prevremene... »

Zvaničnik CIA u Sarajevu

B92 pre 9 sati
B92: Zvaničnik CIA u Sarajevu
Zamenik direktora CIA Von Bišop stigao je u službenu posetu Sarajevu. Bišop će se tokom dana ili sutra sastati sa direktorom Obaveštajno-bezbednosne agencije (OSA) BiH Osmanom Mehmedagićem, a najverovatnije će razgovarati i sa drugim rukovodiocima policijskih službi, prenosi Klix.ba. Još od... »

Očekivano: Industrijski div za tri meseca izgubio 2,1 milijardu dolara profita

B92 pre 17 sati
B92: Očekivano: Industrijski div za tri meseca izgubio 2,1 milijardu dolara profita
Sijetl -- Američki proizvođač aviona Boeing objavio je pad prihoda i dobiti u prvom kvartalu ove godine. Pad dobiti se pripisuje troškovima vezanim uz program aviona tipa 737 MAX, prizemljenih širom sveta nakon dve nesreće. Ovo je prvi poslovni izveštaj Boinga nakon nesreće "Ethiopian... »

©2019 Netmark d.o.o.