B92

Preminuo Norman Lojd

B92 pre 10 sati
Američki glumac, producent i režiser Norman Lojd, koji je tokom karijere duge više od 80 godina sarađivao sa holivudskim legendama, kao što su Čarli Čaplin i Orson Vels, preminuo je u 107. godini, javljaju američki mediji Verajati i Dedlajn… »

Evropski parlament vraća se u sedište u Strazburu

B92 pre 12 sati
Sednice Evropskog parlamenta od juna će se ponovo održavati u sedištu u Strazburu, saopšteno je iz kabineta predsednika EP Davida Sasolija. Evropski poslanici nisu lično prisustvovali plenarnim sednicama u francuskom gradu više od godinu dana zbog… »

Mali sa regionalnim direktorom kompanije Vansi erports: Aerodrom "Nikola Tesla" među najboljima

B92 pre 13 sati
Beograd -- Ministar Siniša Mali danas se sastao sa regionalnim direktorom za Istočnu i Severnu Evropu i Jugoistočnu Aziju kompanije Vansi Erports Emanuelom Menantoom. Mali je sa njim razgovarao o napretku i statusu projekta koncesije aerodroma… »

Jubilarna 100. sednica Fonda za mlade talente – Rekordan broj stipendija za najuspešnije studente u Srbiji

B92 pre 13 sati
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić predsedavao je danas jubilarnoj 100. sednici Fonda za mlade talente. Na sednici je usvojena lista 1490 dobitnika stipendije po Konkursu za stipendiranje do 1000 studenata završne godine osnovnih akademskih… »

Preminuo Zvonimir Santrač

B92 pre 14 sati
Akademski slikar Zvonimir Santrač, umetnik koji je svojim delima i angažovanjem u oblasti kulture zadužio svoj Vršac i Srbiju, preminuo je danas u 69. godini, posle teške bolesti. Njegov poseban umetnički izraz, koji je uvek pomerao granice… »

Oglasila se i Moskva

B92 pre 15 sati
Moskva -- Zvanična Moskva poziva strane u Palestinsko-izraelskom sukobu da se uzdrže od bilo kakvih koraka koji bi doprineli eskalaciji situacije. Predstavnica ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ocenila je da je situacija u Jerusalimu… »

Vrtić iz Kragujevca postaje prozjumer? Sam će proizvoditi struju - evo i kako

B92 pre 15 sati
Vrtić "Zeka", uskoro bi trebalo da, pored potrošača, postane i proizvođač električne energije. Projekat prvog javnog "prozjumera", odnosno potrošača i proizvođača električne energije, Grad realizuje u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za… »

Dobitnici Brit nagrada: Dua Lipa pokosila konkurenciju, Tejlor Svift ušla u istoriju

B92 pre 15 sati
Na 41. dodeli britanskih muzičkih nagrada Brit Awards, u londonskoj O2 areni pred publikom, bez obaveze nošenja maske i fizičke distance - posle više od godinu dana, Dua Lipa je odnela dve nagrade, a Tejlor Svift je pripao Global Icon Award. Dua Lipa… »

Počinje suđenje raspopu zbog obljube parohijanke

B92 pre 16 sati
Beograd -- U Višem sudu u Beogradu sutra treba da počne suđenje raščinjenom svešteniku iz Kaluđerice Z. M. (60). On se tereti da je zloupotrebom položaja obljubio devojku iz svoje parohije, koja je sa njim i zatrudnela. Z.M. se optužnim predlogom… »

Pentagon uklanja Šaomi sa "crne liste"

B92 pre 17 sati
Vašington -- Američko Ministarstvo odbrane ukloniće kinesku korporaciju Šaomi sa vladine "crne liste". Time se otvara put budućim američkim ulaganjima u ovu pekinšku kompaniju koja proizvodi pametne telefona, izveštava Rojters . U sudskoj odluci… »

B92, najnovije vesti »