B92 » Vesti dana

http://www.b92.net

B92

"Makron zabio nož u leđa, i Bugarska može da ga optuži"

B92 pre 10 sati
B92: "Makron zabio nož u leđa, i Bugarska može da ga optuži"
Govor Emanuela Makrona u Evropskom parlamentu je bio hitac kojim je označen start predizborne kampanje za izbore za Evropski parlament 2019. To za Dojče vele piše Ivan Krastev, direktor Centra za liberalne strategije u Sofiji i jedan od osnivača trusta mozgova Evropski savet za spoljne odnose.... »

Đukanović: To su od prvog dana znali i u Moskvi

B92 pre 16 sati
B92: Đukanović: To su od prvog dana znali i u Moskvi
Moskva -- Novoizabrani predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio da je Crna Gora spremna za normalizaciju odnosa sa Rusijom. "Što se Crne Gore i mene lično tiče, priča o normalizaciji naših odnosa je kucanje na otvorena vrata", rekao je Đukanović za RIA Novosti. On je izrazio žaljenje... »

"Ubijeni je bio važan član, ubila ga je izdajnička ruka"

B92 pre 4 sata
B92: "Ubijeni je bio važan član, ubila ga je izdajnička ruka"
Islamski ekstremistički Hamas potvrdio je da je Palestinac koji je ubijen u Maleziji, bio važan član organizacije. Organizacija je ovim saopštenjem podstakla sumnje da Izrael stoji iza njegovog ubistva pošto je lider Islamskog džihada već za to optužio izraelski Mosad. Hamas je saopštio da... »

"Beograd neće za sto sa Prištinom ako prođe platforma"

B92 pre 8 sati
B92: "Beograd neće za sto sa Prištinom ako prođe platforma"
Večernje novosti pišu da Beograd “više neće sedati za sto” sa Prištinom ako kosovska skupština usvoji najavljenu platformu. Kako se navodi, u toj platformi se predviđa da se razgovori sa Beogradom završe međusobnim priznavanjem, a pominje se i stolica u UN. Beogradski list piše da će... »

Smrtne kazne za silovatelje devojčica mlađih od 12 godina

B92 pre 13 sati
B92: Smrtne kazne za silovatelje devojčica mlađih od 12 godina
Indija planira da uvede smrtne kazne za silovatelje devojčica mlađih od 12 godina u sklopu borbe protiv sve većeg broja napada na žene. Inicijativa bi mogla da postane zakon ako dobije odobrenje predsednika i parlamenta, prenosi agencija Pres trast Indije (Press Trust of India). Uvođene smrtne... »

"Američka spoljna politika na prekretnici"

B92 pre 16 sati
B92: "Američka spoljna politika na prekretnici"
Vašington -- Od planiranog samita sa Severnom Korejom, do zabrinutosti oko trgovinskog rata sa Kinom i drugim zemljama, spoljna politika SAD je suočena sa nekoliko izazova. Istovremeno u Beloj kući, tim za nacionanu bezbednost je u tranziciji, navodi "Glas Amerike". U ovonedeljnoj emisiji tog... »

Presedan: Menja se Dinkićev model, šta čeka investitore?

B92 pre 17 sati
B92: Presedan: Menja se Dinkićev model, šta čeka investitore?
Postojeći model subvencionisanja stranih investitora mogao bi da pretrpi ozbiljne promene, piše današnja "Politika". List saznaje da Vlada Srbije razmatra predlog da se podsticaji ubuduće odobravaju samo za inovacije i nove tehnologije, umesto za svako radno mesto. List navodi da je, iako... »

HR: Vulin nije dobrodošao zbog "odlučuje Vučić, ne Zagreb"

B92 pre 5 sati
B92: HR: Vulin nije dobrodošao zbog "odlučuje Vučić, ne Zagreb"
Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je da ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin nije dobrodošao u Hrvatsku do daljeg. "Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Republike Hrvatske je notom koja je upućena Ambasadi Republike Srbije u Zagrebu osudilo današnju izjavu... »

Nikolić: Nismo očekivali vrhunske rezultate, poštujemo pravilnik

B92 pre 9 sati
B92: Nikolić: Nismo očekivali vrhunske rezultate, poštujemo pravilnik
Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić rekao je da u trci prioritet nisu bili rezultati, već da se što više domaćih atletičara uključi u trku. Iz Beogradskog maratona saopšteno je da je u trci učestvovao rekordan broj od 7.200 trkača. Prvih pet mesta u muškoj konkurenciji osvojili su... »

Nikaragva: Nasilni protesti, 10 mrtvih

B92 pre 15 sati
B92: Nikaragva: Nasilni protesti, 10 mrtvih
U nasilnim protestima protiv predloženih izmena penzionog sistema Nikaragve poginulo je najmanje 10 osoba u protekla dva dana, saopštila je vlada te zemlje. Reč je o najvećim protestima otkako je predsednik Danijel Ortega pre 11 godina došao na vlast u ovoj siromašnoj centralnoameričkoj... »

Hrvatski MSP: Vulin do daljeg nije dobrodošao u Hrvatsku

Večernje novosti  pre 3 sata  još 2 povezane

Na sahrani Barbare Buš četiri bivša predsednika SAD

Večernje novosti  pre 5 sati  još 2 povezane

Erdogan: Stotine Turaka i pobunjenika poginulo u Afrinu

Večernje novosti  pre 3 sata  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.