B92

Do vikenda tmurno, pa predah, a onda sve izpočetka

B92 pre 58 minuta
Beograd -- U Srbiji se danas ujutro čekuje mestimično slab, lokalno i umeren mraz. Tokom dana u većini krajeva pretežno sunčano, samo u Timočkoj Krajini oblačno i tmurno. U nižim predelima, po kotlinama i rečnim dolinama. magla će se samo… »

Zemljotres na granici Argentine i Čilea

B92 pre 34 minuta
Zemljotres jačine 6,2 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je u ponedeljak granično područje između Argentine i Čilea. Kako je saopštio nemački Istraživački centar za geološke nauke, epicentar zemljotresa zabeležen je na dubini od 162 kilometra… »

Na današnji dan, 1. decembar

B92 pre 2 sata
1455 - Umro je italijanski vajar, zlatar i slikar Lorenco Giberti (Lorenzo Ghiberti), koji je izradio čuvena vrata na krstionici katedrale u Firenci. Njegov spis "Commentarii" predstavlja vredan dokument za izučavanje italijanske arhitekture i… »

Osuđen na smrt pre 20 godina, ali nije pogubljen. Razlog - nema injekcije

B92 pre 4 minuta
Sud Južne Karoline doneo odluku da se odloži izvršenje smrtne kazne ubrizgavanjem injekcije osuđeniku Ričardu Bernardu Muru (55) zbog nedostatka injekcije. Naime, zvaničnici zatvora javili su da nisu uspeli da nabave na vreme smrtonosnu supstancu… »

"Situacija je veoma loša, pozivam vladu da uradi nešto"

B92 pre 22 minuta
Ženeva -- Direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejesus izjavio je danas da je situacija u Meksiku u vezi s korona virusom "veoma loša". On je pozvao vladu te zemlje da se ozbiljno suoči s pandemijom, javlja Rojters. Broj mrtvih… »

Proračuni pokazali da do sredine decembra neće biti mesta, moguće još oštrije mere

B92 pre 22 minuta
Sakremento -- Guverner Kalifornije Gevin Njusom najavio je danas mogućnost pooštravanja restriktivnih mera u naredna dva dana. To uključuje i naredbu da građani ostanu u svojim kućama, kako bi se sprečilo dalje širenje koronavirusa i pritisak na… »

Uključuje se i FBI? Svi putevi vode ka Beogradu?

B92 pre 4 minuta
Vašington -- Usled stalnih navoda o izbornim krađama na predsedničkim izborima 2020. koje su izneli Donald Tramp i njegov pravni tim, navodno se u ceo slučaj uključio i FBI. Kako piše Sputnjik,federačni istražni biro je zatražio dosijee nezavisne… »

CNN: Izgladneće sopstveni narod; Zašto ćuti? Nešto se ipak dogodilo

B92 pre 4 minuta
Pjongjang -- Lider Severne Koreje je u sklopu plana prevencije pandemije koronavirusa dodatno osigurao već gotovo neprobojne granice zemlje, presekavši svu trgovinu s Kinom. Navodno je naredio i pogubljenje carinskog službenika koji je neprikladno… »

Snimljena popunjenost vozila GSP i doneta odluka

B92 pre 1 sata
Beograd --. U Beogradu će od večeras na 11 linija prigradskog i lokalnog prevoza broj polazaka biti redukovan, i to posle 20 sati. Sinoć je smanjen broj polazaka na 74 gradske linije u periodu od 18.30 do 20 sati. To je odlučeno na osnovu snimanja… »

Opštine proglašavaju vanrednu situaciju; zasedao Krizni štab; ruska vakcina stiže u Srbiju

B92 pre 1 dan
Beograd -- Sednica Kriznog štaba, na kojoj je razmatrana aktuelna epidemiološka situacija, završena je nakon više od sata. Medicinski deo Štaba i dalje zaseda, kako bi preciznije definisali predlog novih mera, koji će zatim dostaviti vladi… »

B92, najnovije vesti »