B92

Oglasila se vojska: Avion se srušio

B92 pre 26 minuta
Ratno vazduhoplovstvo Čilea oglasilo se putem Tvitera saopštenjem u kom se navodi da se avion, koji je ranije nestao s radara, srušio. Reč je o vojnoj transportnoj letelici letelici "S-130 Herkules", u kojoj je u trenutku kada je nestala s radara bilo… »

Rouz brži od sirene, Džordž utišao Indijanu, dva poena Gudurića

B92 pre 8 minuta
Koš za pobedu Derika Rouza, gostovanje Pola Džordža u Indijanapolisu i 15. uzastopna pobeda Milvoki Baksa obeležili su proteklu noć u NBA ligi. Rouz igra košarku života u 31. godini, doneo je Detroit Pistonsima pobedu nad Nju Orleans Pelikansima… »

Sastanak Putin - Zelenski: Četiri verzije istog događaja

B92 pre 8 minuta
Pariz -- Ruski i ukrajinski predsednici dogovorili u Parizu da se do kraja godine u potpunosti primeni sveobuhvatan sporazum o prekidu vatre na istoku Ukrajine. Oni su se na sastanku u okviru Normandijske četvorke, koju čine Rusija, Francuska, Nemačka… »

Srbija danas otvara još jedno poglavlje - novi korak na EU putu

B92 pre 2 sata
Brisel -- Srbija danas na Međuvladinoj konferenciji u Briselu otvara novo pregovaračko poglavlje u pristupnim pregovorima sa EU. Zemlje članice Unije dale su saglasnost da Srbija počne pregovore u okviru poglavlja 4 koje se odnosi na slobodu kretnja… »

Veselji danas na saslušanju u Hagu

B92 pre 50 minuta
Hag -- Predsednik Demokratske partije Kosova (DPK) Kadri Veseli trebalo bi danas da bude saslušan u Specijalnom sudu u Hagu. Taj sud je, podsetimo, formiran 2015. s ciljem da se utvrdi i procesuiraju bivši pripadnici tzv. OVK za zločine počinjene nad… »

Slučaj Zakintos, drugi put; Majka: Pravda će biti zadovoljena

B92 pre 44 minuta
Beograd -- Ponovljeno suđenje za ubistvo američkog studenta Bakarija Hendersona (22) na grčkom ostrvu Zakintos 2017. trebalo bi da počne 8. januara, prenosi "Blic". Za to ubistvo su petorica Srba i jedan britanski državljanin bosanskog porekla… »

Kvalitet vazduha: Život u blizini zagađenih saobraćajnica utiče na razvoj pluća kod dece

B92 pre 1 sat
Razvoj pluća dece može biti usporen i do 14 odsto, pokazuje studija. Razvoj pluća kod dece izložene zagađenju vazduha od teškog saobraćaja može biti usporen i do 14 odsto, pokazuje istraživanje. Život u prečniku od 50 metara od prometnih… »

Najprometnija deonica auto-puta "Miloš Veliki" će biti besplatna

B92 pre 1 sat
Beograd -- Auto-put "Miloš Veliki" biće otvoren 18. decembra. "Miloš Veliki" posle tog datuma biće znatno pristupačniji vozačima, jer će se tada otvoriti nova deonica Surčin-Obrenovac za saobraćaj, a neće biti skuplji pošto neće biti novih… »

Kamp Vučjak: "Nehumani" uslovi u privremenom kampu ugrožavaju živote hiljade ljudi

B92 pre 44 minuta
Migranti i izbeglice koji žele da pređu u Evropsku uniju, čekaju zimu u neformalom kampu u Bosni i Hercegovini. Zima je stigla u Bosnu. A više hiljada ljudi koji su ovoj zemlji u nadi da će preći granicu s Hrvatskom, a zatim nastaviti dalje put ka… »

Vučić danas s predsednikom Grčke

B92 pre 50 minuta
Atina -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je juče doputovao u zvaničnu posetu Grčkoj, sastaće se danas s grčkim predsednikom Prokopisom Pavlopulosom. Tom prilikom će biti održan i plenarni sastanak delegacija dve zemlje. Atinski… »

B92, najnovije vesti »