B92 » Vesti dana

http://www.b92.net

B92

Leto ipak "nije stiglo"

B92 pre 7 sati
B92: Leto ipak "nije stiglo"
U Srbiji danas pljuskovi, grmljavina i jak vetar, a očekuje se i osetan pad temperature, saopštio je RHMZ. Naoblačenje koje će sutra u ranim jutarnjim satima zahvatiti severne i zapadne, tokom prepodneva i sredinom dana proširiće se i na ostale predele uslovljavajući kišu, pljuskove,... »

Identifikovan muškarac koji je izrešetan u Žarkovu

B92 pre 1 sat
B92: Identifikovan muškarac koji je izrešetan u Žarkovu
Beograd -- Identifikovan muškarac koji je u četvrtak uveče ubijen u Žarkovu. Kako prenose beogradski mediji radi se o 45-godišnjem Savi S. On je ubijen u Ulici Milana Jovanovića, kada je u pravcu njegovog automobila ispaljeno više hitaca, najverovatnije sedam ili osam, kako kažu očevici.... »

Dačić: Biće još povlačenja, tada mogu samo da sanjaju...

B92 pre 31 minuta
B92: Dačić: Biće još povlačenja, tada mogu samo da sanjaju...
Beograd -- Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže da je poslednje povlačenje priznavanja Kosova samo jedno u nizu i da još desetak država preispituje svoje odluke. "Barem desetak država trenutno vaga stav. Mnogo je zemalja priznalo KiM ne raspolažući pravim informacijama, i sada, kad vide... »

Lovren i drugovi slavili pobedu uz Tompsonovu pesmu

B92 pre 32 minuta
B92: Lovren i drugovi slavili pobedu uz Tompsonovu pesmu
Fudaleri Hrvatske proslavili su pobedu nad Argentinom i plasman u osminu finala Svetskog prvenstva uz nacionalističku pesmu Marka Perkovića Tompsona. Hrvati su Argentinu u drugom kolu Grupe D pobedili sa 3:0 pa sada imaju šest bodova iz dve utakmice i obezbedili su prolaz dalje. Pobedu su... »

Premijerka: Srbija svoje žrtve neće zaboraviti

B92 pre 42 minuta
B92: Premijerka: Srbija svoje žrtve neće zaboraviti
Beograd -- Povodom dvadesete godišnjice otmice rudara kopa Belaćevac na KiM, čija sudbina još nije rasvetljena, premijerka poručila da Srbija svoje žrtve neće zaboraviti. "Danas sa velikom tugom, na dvadesetu godišnjicu otmice srpskih rudara kopa Belećevac na Kosovu i Metohiji, sećamo se... »

Nevreme u Prijepolju napravilo katastrofu / VIDEO

B92 pre 1 sat
B92: Nevreme u Prijepolju napravilo katastrofu / VIDEO
Prijepolje -- Jako nevreme pogodilo Prijepolje. Jaka kiša i olujni vetar su za 20 minuta napravili ogromnu materijalnu štetu. Pored seoskih i prigradskih delova i glavne saobraćajnice u Prijepolju su pod vodom jer kišni kolektori nisu mogli da prime ogromnu količinu padavina. U centru grada... »

Posle tri meseca pauze, nastavak tehničkog dijaloga

B92 pre 1 sat
B92: Posle tri meseca pauze, nastavak tehničkog dijaloga
Brisel -- Posle tri meseca pauze, u Briselu se nastavlja tehnički dijalog Beograda i Prištine. Glavni pregovarači Beograda i Prištine, Marko Đurić i Avni Arifi, sastaće se u toku popodneva na još jednoj rundi razgovora, uz posredovanje direktorke za Zapadni Balkan u Evropskoj službi za... »

Liberija nakon povlačenja priznanja: Priznaćemo dogovoreno

B92 pre 19 minuta
B92: Liberija nakon povlačenja priznanja: Priznaćemo dogovoreno
Beograd -- Ministar spoljnih poslova Liberije, koja je poslednja povukla priznaje Kosova, izjavio da se njegova zemlja priznati odluku koju Srbija i Kosovo donesu. "Mi smo priznali nezavisnost Kosova, sada smo povukli ovu odluku i rekli pređite na mirovni proces i kada donesete odluku mi ćemo je... »

U Skupštini rasprava o zakonima iz oblasti rada

B92 pre 36 minuta
B92: U Skupštini rasprava o zakonima iz oblasti rada
Beograd -- Poslanici Skupštine Srbije nastaviće objedinjenu načelnu raspravu o zakonima iz oblasti rada, socijalnih i boračkih pitanja. Kada je u pitanju predloženi zakon o ratnim memorijalima, Ă�orđević je obrazlažući zakon u parlamentu kazao da nacrt predstavlja kodifikaciju... »

Na današnji dan, 22. jun

B92 pre 8 sati
B92: Na današnji dan, 22. jun
1533 - Posle neuspele opsade Beča 1529. i bezuspešnog pohoda na prestonicu Habzburga 1532, turski sultan Sulejman II morao je da pristane na ugovor o miru. 1535 - Mesec dana nakon što ga je papa proizveo u kardinala, u Londonu je pogubljen Džon Fišer, pošto je odbio da kralja Henrija VIII... »

©2018 Netmark d.o.o.