B92 » Vesti dana

http://www.b92.net

B92

Grci, prošlo je!

B92 pre 6 sati
B92: Grci, prošlo je!
Grčka u ponedeljak, 20. avgusta, zvanično izlazi iz međunarodnog programa pomoći. Grci izlaze posle osmogodišnje rigorozne štednje koju je prihvatila u zamenu za tri masivne finansijske infuzije nakon što se zemlja našla pred ekonomskim kolapsom, nalik onom tokom Velike depresije. Izlazak iz... »

Država će pristati na rast minimalca od 2.500 RSD?

B92 pre 5 sati
B92: Država će pristati na rast minimalca od 2.500 RSD?
Pregovori o povećanju minimalne cene rada trebalo bi da počnu u septembru, piše Blic. List navodi da ti razgovori inače nekoliko godina počinju sredinom avgusta, ali da će ovog puta, zbog godišnjih odmora, dogovaranje početi narednog meseca. Vlada će sa sindikalcima i poslodavcima započeti... »

Više od 120 mrtvih kornjača pronađeno na plaži u Meksiku

B92 pre 20 minuta
B92: Više od 120 mrtvih kornjača pronađeno na plaži u Meksiku
Meksičke vlasti su saopštile da su 122 morske kornjače, većinom vrste kojoj preti izumiranje, pronađene mrtve na plažama Puerto Arista, na jugu meksičke države Kijapas, i da uzrok njihovog uginuća nije poznat. Tragovi udaraca po glavi i oklopu i tragovi koje ostavljaju udice su nađeni na... »

Odobrena aplikacija "Prirodni ciklus" protiv neželjene trudnoće

B92 pre 2 sata
B92: Odobrena aplikacija "Prirodni ciklus" protiv neželjene trudnoće
Mobilna aplikacija za zaštitu od neželjenog začeća, "Prirodni ciklus", postala je ovog meseca prvo digitalno kontraceptivno sredstvo koje je dobilo dozvolu američke Uprave za hranu i lekove (FDA) za reklamiranje. Kako objašnjava agencija AP, ovaj izum funkcioniše tako što žene unose podatke... »

Dačić o hapšenju Beograđanke u CG: Osuda hajke bez dokaza

B92 pre 10 sati
B92: Dačić o hapšenju Beograđanke u CG: Osuda hajke bez dokaza
Beograd -- Beograđanki Sari Vidak (20) određen je pritvor i ona je prebačena u pritvorsku jedinicu zatvora u Spužu zbog navodnog napada na sudiju Prekršajnog suda u Kotoru. Sudija Jelena Stanišić tvrdi da je Vidak fizički napala nakon što je njenom dečku izrekla prekršajnu kaznu, dok... »

"Nema mira dok traje okupacija"

B92 pre 8 sati
B92: "Nema mira dok traje okupacija"
Lider Talibana Maulvi Haibatula Ahunzada saopstio je da neće biti mira u Avganistanu sve dok traje "okupacija stranaca". Tako je ponovljen stav te organizacije da 17-godišnji rat može biti okončan samo direktnim pregovorima sa SAD. U poruci koja je objavljena danas, povodom praznika Eid al-Ada,... »

Otvara se konzulat Srbije u Antaliji

B92 pre 7 sati
B92: Otvara se konzulat Srbije u Antaliji
Srbija će u nedelju u Antaliji, Turska, otvoriti konzulat, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. Područje konzulata će biti provincija Antalija a na čelu će mu biti počasni konzul Fikret Ozturk. Svečanom otvaranju će prisustvovati šefovi diplomatija Srbije i Turske, Ivica... »

"Papirni novac je bezvredan, a i laik vidi da nešto nije u redu"

B92 pre 4 sata
B92: "Papirni novac je bezvredan, a i laik vidi da nešto nije u redu"
Svet će neizbežno ući u krizu, a zlato u srebro će se opet pojaviti kao pravi novac, rekao je Kladio Gras, nezavisni savetnik u industriji plemenitih metala. "Ljudi danas, naročito na Zapadu, zaboravljaju da je papirni novac bio samo vlasništvo nad imovinom za određenu količinu zlata ili... »

Život na idiličnom grčkom ostrvu? Samo ako volite mačke

B92 pre 16 minuta
B92: Život na idiličnom grčkom ostrvu? Samo ako volite mačke
Verovatno da nema osobe koja bar jednom u životu nije “zapretila” bližnjima da će da spakuje kofere i odseli se na neko prelepo grčko ostrvo. Ako ste među onima koji uz to obožavaju i mačke – predstavljamo vam posao iz snova! Organizacija za brigu i spasavanje mačaka... »

Novi dokazi istorije, sada iz Perua

B92 pre 4 sata
B92: Novi dokazi istorije, sada iz Perua
U Peruu je otkriven zidni reljef star oko 3.800 godina koji prikazuje zmije i ljudske glave, objavili su peruanski mediji. Reljef dugačak oko 2,8 metara i visine oko jednog metra pronađen je na arheološkom nalazištu Vićama, oko 110 kilometara severno od glavnoga grada Lime. Na njemu se vide... »

©2018 Netmark d.o.o.