B92 » Vesti dana

http://www.b92.net

B92

CiK BiH kaznio Dodika i SNSD sa 12.000 KM

B92 pre 5 sati
B92: CiK BiH kaznio Dodika i SNSD sa 12.000 KM
Sarajevo -- CIK BiH donela je odluku da kazni SNSD i lidera te stranke, Milorada Dodika, koji je bio kandidt za člana Predsedništva BiH, sa ukupno 12.000 KM. CIK BiH je saopštila da je utvrđeno da je SNSD odgovoran što je Dodik, kako se tvrdi, 4. oktobra koristio rečnik koji bi nekoga mogao da... »

Turska: Iranska ambasada evakuisana zbog dojave o bombi

B92 pre 10 sati
B92: Turska: Iranska ambasada evakuisana zbog dojave o bombi
Ambasada Irana u Ankari evakuisana je nakon što su turske snage bezbednosti dobile dojavu da je moguće da se u blizini nalazi bombaš samoubica. To je izvestio turski list "Dejli sabah". Nakon što je dobila dojavu, turska policija je evakuisala iranskog ambasadora i zatvorila ulicu u kojoj se... »

Ogroman piton im pao na glavu s plafona usred sastanka

B92 pre 11 sati
B92: Ogroman piton im pao na glavu s plafona usred sastanka
Veliki piton, dugačak 1,5 metara i težak pet kilograma, pao je sa plafona jedne banke u kineskom gradu Naningu, uplašivši zaposlene tokom sastanka. Zmija se ušunjala u filijalu kineske banke "Industrial and Commercial" u autonomnoj kineskoj pokrajini Guangsi, da bi u jednom trenutku pala sa... »

Tramp: Naučnici koji proučavaju klimu "imaju političke ciljeve"

B92 pre 13 sati
B92: Tramp: Naučnici koji proučavaju klimu "imaju političke ciljeve"
Američki predsednik kaže da je prihvatio da se klima menja, ali da ne želi da "bude izgubljeno više miliona poslova". Američki predsednik Donald Tramp optužio je naučnike koji se bave istraživanjem klimatskih promena da imaju "političke ciljeve", kada je izrazio sumnju da su ljudi odgovorni... »

U bibliotekama oko 45.000 doktorskih disertacija

B92 pre 14 sati
B92: U bibliotekama oko 45.000 doktorskih disertacija
Beograd -- U univerzitetskim bibiliotekama u Srbiji čuva se oko 45.000 doktorskih disertacija, ali nema preciznih podataka, piše današnja "Politika". Kako objašnjava list, u biblioteci "Svetozar Marković" Univerziteta u Beogradu registrovano je oko 32.000 disertacija, u Biblioteci Matice srpske... »

Kada će dečaci ući u pubertet - zavisi od majke, tvrde istraživači

B92 pre 15 sati
B92: Kada će dečaci ući u pubertet - zavisi od majke, tvrde istraživači
Doba u kojem dečaci ulaze u pubertet vezano je za to kada su njihove majke dobile ciklus prvi put, pokazuje studija. Doba u kojem dečaci ulaze u pubertet je direktno je povezano sa vremenom kada su njihove majke prvi put dobile ciklus, pokazuje nova studija. Sinovi majki, koje su menstruaciju... »

Jovanović: Želimo da pobedom okončamo kvalifikacije

B92 pre 5 sati
B92: Jovanović: Želimo da pobedom okončamo kvalifikacije
Kapiten mlade fudbalske reprezentacije Srbije Vukašin Jovanović rekao je da njegova ekipa ima obavezu da odigra ozbiljnu utakmicu i protiv Jermenije. Srbija je obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu 2019. godine i kolo pred kraja je bez poraza u grupi. "Ostvarili smo... »

WTA: Halepova obezbedila no. 1 na kraju sezone, dve Spkinje u top 100

B92 pre 10 sati
B92: WTA: Halepova obezbedila no. 1 na kraju sezone, dve Spkinje u top 100
Srpska teniserka Aleksandra Krunić zadržala je istu poziciju i na objavljenoj WTA listi zauzima 59. mesto. Krunićeva na 59. mestu ima 985 bodova. Pored Krunićeve, jedino je još Olga Danilović među najboljih 100 na svetu. Ona je nazadovala za dve pozicije i sada je na 98. mestu sa 628 bodova.... »

Grejanje i zvanično počelo - Miholjsko leto drži radijatore hladnim

B92 pre 13 sati
B92: Grejanje i zvanično počelo - Miholjsko leto drži radijatore hladnim
Beograd -- Noćas u 0.30 je počela grejna sezona u Beogradu. Zbog visokih temperatura grejanje će biti sa dnevnim prekidima onda kada temperatura bude 15 stepeni, izjavila je direktorka za proizvodnju JKP "Beogradske elektrane" Ivana Kalanja. Ona je za Radio televiziju Srbije rekla da će grejanje... »

Džonson "pritiska" Terezu: Dođe vreme kada moraš...

B92 pre 15 sati
B92: Džonson "pritiska" Terezu: Dođe vreme kada moraš...
London -- Britanija bi trebalo da se suprotstavi nasilnicima u EU i izvrši pritisak da se postigne sporazum o slobodnoj trgovini, poručio bivši šef britanske diplomatije. Boris Džonson je tako dodatno izvršio pritisak na britansku premijerku Terezu Mej zbog Bregzita. U kolumni za list... »

©2018 Netmark d.o.o.