B92 » Vesti dana

http://www.b92.net

B92

Na današnji dan, 21. oktobar

B92 pre 1 dan
B92: Na današnji dan, 21. oktobar
1422 - Umro je francuski kralj Šarl VI (Charles), koji je vladao 42 godine. U početku vladavine nazivan je "Šarl Voljeni" (le Bien-Aime), a od 1392, posle nekoliko napada ludila dobio je nadimak "Šarl Ludi" (le Fou). Tokom njegove vladavine Englezi, predvođeni kraljem Henrijem V (Henry), 1415.... »

Zvezda najgledaniji klub trećeg kola LE

B92 pre 9 sati
B92: Zvezda najgledaniji klub trećeg kola LE
Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da ostvare pobedu na terenu, ali malu pobedu ostvarili su svi Zvezdaši zajedno. Stadion „Rajko Mitić“ je bio ubedljivo najpopunjeniji u četvrtak, i klub ima velike šanse da ponese laskavu titulu najgledanijeg kluba u Ligi UEFA. Sa 40.000 gledalaca na meču... »

Broje se pare, a mi još ne znamo ni odakle gas

B92 pre 14 sati
B92: Broje se pare, a mi još ne znamo ni odakle gas
Dok neki političari i mediji već računaju koliko će para Srbija zaraditi od tranzita gasa Turskim tokom, krak tog gasovoda je zapravo potpuno neizvestan. I u ovoj stvari Srbija zavisi od mnogo većih igrača. Propast gasovoda Južni tok uslovila je nove kalkulacije Srbije oko osiguranja... »

Uhapšeno 108 pedofila - policajci, vlasnici škola fudbala

B92 pre 20 sati
B92: Uhapšeno 108 pedofila - policajci, vlasnici škola fudbala
Brazilska policija saopštila je da je uhapsila 108 ljudi u najvećoj akciji protiv pedofila u istoriji Latinske Amerike, prenosi BBC. Kako navode, osumnjičeni su uhapšeni u 24 savezne države i u glavnom gradu Braziliji. Ministar pravde Brazila Torkat Džardim izjavio je da su uhapšeni bili deo... »

Evropa dobija svog Trampa? Milijarder favorit na izborima

B92 pre 18 sati
B92: Evropa dobija svog Trampa? Milijarder favorit na izborima
Prag -- U Českoj su nastavljeni dvodnevni parlamentarni izbori na kojima najviše Šansi za pobedu ima milijarder i predsednik pokreta ANO (na češkom "da") Andrej Babiš. Babiš je donedavni ministar finansija i najbogatiji Slobak, a poznat je kao "češki Tramp". Babiš je u poslednjoj debati sa... »

"Vlast određuje ko će i da li će odgovarati za svoja dela"

B92 pre 5 sati
B92: "Vlast određuje ko će i da li će odgovarati za svoja dela"
Bivši tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izajvio je da je trenutno politički pritisak na rad Tužilaštva ogroman i da to direktno ugrožava njegov rad. Vukčević je u intervjuu za list "Blic" rekao da izvršna vlast kreira politiku krivičnog gonjenja, odnosno da određuje ko će i... »

Šansa Srbije: Od izvoza softvera 2 mlrd $

B92 pre 15 sati
B92: Šansa Srbije: Od izvoza softvera 2 mlrd $
Srbija za svega koju godinu može da podigne izvoz softvera sa 800 miliona dolara na dve milijarde dolara uveren je Branko Milutinović, direktor Nordeusa. "Preduslov za to je da se zemlja fokusira na proces digitalne transformacije, i da se krene sa školovanjem mnogo većeg broja stručnjaka iz te... »

Osumnjičeni za trovanje dece u Beogradu pušten iz pritvora

B92 pre 10 sati
B92: Osumnjičeni za trovanje dece u Beogradu pušten iz pritvora
Osumnjičeni za trovanje učenika osnovnih škola u Beogradu pušten je iz pritvora u kom je bio od 6. oktobra, pišu Večernje novosti. Takva odluka je doneta pošto su saslušani svi svedoci, a vlasnik preduzeća "Catering&Bake" Branislav Paunović, osumnjičen za trovanje 149 đaka četiri... »

Srbija domaćin SP u basketu

B92 pre 16 sati
B92: Srbija domaćin SP u basketu
Domaćin Svetskog školskog prvenstva u basketu 3X3 2018. godine biće Srbija, odlučeno je na Forumu Svetske školske federacije (ISF). Forum je održan u italijanskoj Olbiji. Predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković, koji je predstavljao Srbiju na Forumu, rekao je da je na ovaj... »

Stručnjaci tvrde: Pablo Neruda nije umro od raka

B92 pre 17 sati
B92: Stručnjaci tvrde: Pablo Neruda nije umro od raka
Tim međunarodnih naučnika odbacio je zvanični uzrok smrti čileanskog književnika i nobelovca Pabla Nerude, navodeći da on nije umro od raka ili neuhranjenosti. Mada su naveli zbog čega nije, oni ipak nisu okončali misteriju i naveli od čega jeste umro pesnik i levičarski političar. Vlada... »

Uhapšeni aktivisti Srpske liste

Danas  pre 5 sati  još 3 povezane

Vulin: Slobodno srpsko nebo bira ko će leteti po njemu

Blic  pre 7 sati  još 2 povezane

Video brojali do 221: Partizan srušio Igokeu

Večernje novosti  pre 4 sata  još 5 povezanih

Šef SZO nakon osuda "ponovo razmatra" imenovanje Mugabea

Blic  pre 4 sata  još 2 povezane

Pućdemon: Katalonija ne prihvata ukidanje autonomije

Danas  pre 6 sati  još 1 povezana
©2017 Netmark d.o.o.