B92 » Vesti dana

http://www.b92.net

B92

Bivši članovi PSG fomiraju Građanski demokratski forum

B92 pre 8 sati
B92: Bivši članovi PSG fomiraju Građanski demokratski forum
Beograd -- Bivši članovi PSG Aleksandar Olenik, Miloš Marković, Zoran Vuletić i Rade Veljanovski formiraće novu političku organizaciju Građanski demokratski forum. Rade Veljanovski je za Politiku rekao da se radi o "istinskoj političkoj alterantivi koju čine ljudi koji do sada nisu bili u... »

Na današnji dan, 22. februar

B92 pre 8 sati
B92: Na današnji dan, 22. februar
1512 - Umro je italijanski moreplovac Amerigo Vespuči. Po latinskoj verziji njegovog imena (Americus), nemački kartograf Martin Valdzemiler (Waldsemueller) Novi svet je nazvao Amerika (America), premda je novi kontinent 1492. otkrio Kristofor Kolumbo. Vespuči je u Novi svet putovao 1499, kao... »

AMSS: Mokri kolovozi i smanjena vidljivost

B92 pre 43 minuta
B92: AMSS: Mokri kolovozi i smanjena vidljivost
Beograd -- Susnežica i sneg u planinskim predelima, a kiša, mokri kolovozi i smanjena vidljivost na putevima u nižim predelima obeležiće poslednji radni dan ove nedelje. Auto-moto savez Srbije napominje da se očekuje pojačan saobraćaj na prilazima Kopaoniku, Goču, Staroj planini, Zlatiboru... »

Beogradska filharmorija večeras na Kolarcu

B92 pre 31 minuta
B92: Beogradska filharmorija večeras na Kolarcu
Prvi put pod dirigentskom palicom Lija Mekfola, Beogradska filharmonija sviraće zajedno sa violistom Sašom Mirkovićem dela Dragane Jovanovića, Mendelsona i Elgara, vešeras na sceni Kolarca. Kompoziciju "Godišnja doba" za solo violu, električno čembalo i kamerni orkestar, Dragana Jovanović... »

Tri saobraćajne nesreće u Beogradu

B92 pre 1 sat
B92: Tri saobraćajne nesreće u Beogradu
Beograd -- U Beogradu su se protekle noći dogodile tri saobraćajne nesreće u kojima je šest osoba lakše povređno. "Svi povređeni su zbirnuti na licu mesta i prevezeni u dežurne ustanove", rekli su za agenciju Beta u Hitnoj pomoći. Lekari su imali ukupno 106 intervnecija, od kojih 17 na... »

Nova odluka suda o pritvoru osumnjičenima za Ivanovića

B92 pre 43 minuta
B92: Nova odluka suda o pritvoru osumnjičenima za Ivanovića
Priština -- Nova odluka suda u Prištini o pritvoru trojice Srba osumnjičenih u istrazi prištinskog tužilaštva za ubistvo Olivera Ivanovića, biće doneta danas. Njima u subotu ističe pritvor koji im je ranije određen. Nakon razmatranja da li i dalje postoje razlozi za pritvor, sud u... »

Predsednik nastavio kampanju, prva tačka Vrnjačka Banja

B92 pre 7 minuta
B92: Predsednik nastavio kampanju, prva tačka Vrnjačka Banja
Vrnjačka Banja -- Predsednik Srbije nastavio kampanju "Budućnost Srbije" obilaskom Raškog okruga. Prva tačka Vrnjačka Banja, u kojoj je posetio Dom zdravlja "Dr Nikola Džamić". Aleksandra Vučića su, ispred Doma zdravlja, dočekali ministar zdravlja Zlatibor Lončar, načelnik Raškog okruga... »

Voda na Mesecu? Evo kako su to uspeli naučnici

B92 pre 13 minuta
B92: Voda na Mesecu? Evo kako su to uspeli naučnici
Naučnici Američke svemirske agencije NASA otkrili su formulu za stvaranje vode na površini Meseca. U saopštenju NASA navodi se da čestice nošene takozvanim sunčevim vetrom udaraju u površinu Meseca, a pri određenoj brzini udara stvaraju pogodne uslove za spajanje vodonika i kiseonika,... »

Milosavljević: Pravili smo greške, potrebna nam je podrška navijača

B92 pre 43 minuta
B92: Milosavljević: Pravili smo greške, potrebna nam je podrška navijača
Dragan Milosavljević, reprezentativac Srbije, rekao je da "Orlovi" nisu imali sreće na kraju utakmice protiv Estonije u kvalifikacijama za Mundobasket. "Teško je bilo ispuniti sve zamisli. Pravili smo neke greške u odbrani, izgubili neke bitne lopte, nismo zagrađivali.. Jurili smo na kraju da... »

Da li je realna cena školarina na fakultetima u Srbiji?

B92 pre 55 minuta
B92: Da li je realna cena školarina na fakultetima u Srbiji?
Beograd -- Od oktobra na pet beogradskih državnih fakulteta važiće novi cenovnik. Koliko je opravdano poskupljenje na Saobraćajnom, Mašinskom, Učiteljskom, Pravnom i Ekonomskom fakultetu? Šta studenti dobijaju za plaćenu školarinu na državnim, a šta na privatnim univerzitetima? O tome će... »

©2019 Netmark d.o.o.