Daljine

Viza za Meksiko iz ličnog iskustva

Daljine pre 43 minuta
Onaj koji želi da poseti Meksiko treba da zna da će mu za posetu ovoj lepoj zemlji trebati viza. Mnogima je čudno što Meksiko državljanima Srbije uopšte traži vizu, ali to je već do diplomatskih odnosa između dve suverene (?) države. Nećemo… »

Airbnb prisiljen da za građane EU promeni cene

Daljine pre 3 dana
Evropljani koji ugovaraju smeštaj putem Airbnb-a više se neće neprijatno iznenaditi krajnjom cenom koja je znala biti i znatno veća od one koju su očekivali zbog skrivenih troškova. Kako su objavili iz Evropske komisije, nakon pregovora s kompanijom… »

Sve o Putu za Santjago (Camino de Santiago)

Daljine pre 5 dana
Snežana Radojičić završila je svoje “hodočašće” hodavši rutom Camino de Santiago, a koja je imala za cilj akciju “Milion koraka za decu svratišta” zarad prikupljanja sredstava za decu Svratišta. U akciji je sakupljeno 583.518 dinara što… »

Poskupljenje putarine u Srbiji: Od Subotice do Preševa 1900 dinara u jednom pravcu i druge cene

Daljine pre 5 dana
Očekivano poskupljenje putarine u Srbiji za 12 odsto o kome smo pisali prošlo je skupštinsku proceduru i srpski parlament je usvojio izmene Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara. Izmenama Zakona je povećana cena putarine u Srbiji, a na… »

British Airways će morati da plati 183 miliona funti zbog slabe zaštite ličnih podataka putnika

Daljine pre 6 dana
Nakon opsežne istrage, Kancelarija poverenika za informacije u Velikoj Britaniji izdala je saopštenje u kom potvrđuje da će zbog lošeg sistema zaštite privatnih podataka putnika aviokompanija “British Airways” morati da plati 183 miliona funti… »

Putovanja sa decom: Još jedan od hiljadu tekstova, ali ovaj treba da pročitate

Daljine pre 7 dana
Za sve ljubitelje putovanja koji zaziru od proširenja porodice u strahu da će im deca ometati obilazak sveta, odlučili smo da do detalja ispitamo kako tačno izgledaju putovanja sa decom i damo svoj doprinos rušenju mita da ljude njihovi potomci… »

Oporezivanje prihoda od ugostiteljskih usluga (kuća, apartman, stan, soba, seoski turizam)

Daljine pre 8 dana
Iz Poreske uprave Republike Srbije obaveštavaju poreske obveznike i to fizička lica koja pružaju usluge smeštaja u ugostiteljskom objektu domaće radinosti i objektu seoskog turističkog domaćinstva u periodu do 30 dana, saglasno odredbama Zakona o… »

Kako do vize za Veliku Britaniju iz ličnog iskustva

Daljine pre 8 dana
Jedina država u Evropi, pored Irske, za koju je građanima Srbije potrebna viza je Velika Britanija, odnosno Ujedinjeno Kraljevstvo (UK). S obzirom na to da su pravila za dobijanje vize nejasna i podložna širokom tumačenju, ovo je lično iskustvo… »

Izgubljena ili ukradena kartica na putu: Evo šta da uradite i drugi saveti

Daljine pre 10 dana
Gubitak kartice na putu, bilo da se radi o krađi ili jednostavnom gubljenju, nemila je situacija koju niko ne želi. Pored gubitka pasoša i drugih dokumenata ovo je još jedna glavobolja, pogotovo ako se oslanjate na čari bezgovotovinskog plaćanja… »

Činjenice o Grčkoj koje morate znati pre nego što krenete na put

Daljine pre 11 dana
Svi znamo da je Grčka kolevka civilizacije, postojbina demokratije i obala kakvu bi bilo koje more na svetu moglo poželeti, ali postoje neke činjenice o njoj koje su nepoznate i mnogim Grcima. Teško da postoji iko da ne zna gde je Grčka, a veći broj… »

Daljine, najnovije vesti »

Viza za Meksiko iz ličnog iskustva

Daljine pre 43 minuta