Daljine

Oktoberfest u Dubaiju: Loša kopija originala ili uletanje klizećeg

Daljine pre 6 dana
Oktoberfest ni ove godine neće biti održan u Minhenu, o čemu su Daljine već pisale, ali izgleda da će se održati u Dubaiju. Da li se radi o kopiji ili originalu ovog pivskog festivala? Ipak, radi se o kopiji jer je stiglo zvanično saopštenje Grada… »

Od 1. jula bez rominga u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Albaniji…

Daljine pre 10 dana
Roming, odnosno naknada za roming biće potpuno ukinuta od 1. jula za Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Severnu Makedoniju, Albaniju i naravno Srbiju odnosno za države tzv. Zapadnog Balkana. Generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju, Majlinda… »

Oktoberfest otkazan i ove godine

Daljine pre 12 dana
Bavarski zvaničnici ponovo su otkazali Oktoberfest. Ova svetkovina otkazana je drugu godinu zaredom zbog zabrinutosti zbog širenja COVID-19, a pivopije će roniti suze krokodilske. Bavarski guverner Markus Soder rekao je da su “teška srca”… »

Vakcinisani građani Srbije u Mađarsku mogu putovati bez ograničenja

Daljine pre 17 dana
Vakcinisani građani Srbije mogu da uđu u Mađarsku bez PCR testa i obaveznog karantina, a isto važi i za vakcinisane građane Mađarske koji dolaze u Srbiju. Ovakav protokol najavio je ministar spoljnih poslova Nikola Selaković i stupa na snagu u… »

Direktni letovi iz Niša do Krfa od jula kompanijom Ryanair

Daljine pre 19 dana
Let iz Niša do Krfa biće moguć od jula kompanijom Ryanair, objavila je ova kompanija na svom sajtu. Irska niskotarifna avio-kompanija prevoziće putnike iz Niša ka Krfu svake srede i nedelje počevši od 4. jula, a cena karte iznosiće 33,99 evra… »

Černobilj: Nova post-kovid turistička atrakcija?

Daljine pre 19 dana
Na današnji dan odigrala se jedna od najvećih mirnodopskih nuklearnih katastrofa u istoriji – eksplozija u termoelektrani u Černobilju. Ova nesreća uništila je arhitekturu, prirodne lepote ali i ljudske živote u svom okruženju. Zbrisala je ceo… »

Francuska ukida putna ograničenja i ublažava restrikcije 2. maja, verovatno

Daljine pre 23 dana
Francuska planira da ukine putna ograničenja i ublaži restrikcije u celoj zemlji 2. maja, u očekivanju da će uskoro početi da opada dnevni broj novih infekcija, rekao je agenciji AFP izvor blizak predsedniku Emanuelu Makronu. Izvor navodi da Makron… »

Pandemija Covid-19 otežala rad zaštićenim područjima, ali i ukazala na značaj očuvane prirode

Daljine pre 24 dana
Pandemija Covid-19 koja je uticala na gotovo sve aspekte života i donela brojne zdravstvene, socijalne i ekonomske izazove, ukazala je još jednom i na posledice čovekovog neodgovornog odnosa prema prirodi, navodi se u saopštenju WWF Adria. Povodom… »

Air France povećava broj letova ka Beogradu tokom letnje sezone

Daljine pre 25 dana
Kako bi ispratio očekivani postepeni oporavak turizma tokom letnjeg perioda, Air France povećava broj letova i u svoju mrežu letova uvodi nove destinacije u Evropi, Severnoj Africi i Francuskoj. Tokom letnje sezone, Air France će leteti na 80… »

Uvac očekuje bolju i širu zaštitu kao specijalni rezervat prirode

Daljine pre 25 dana
Uvac, specijalni rezervat prirode biće zaštićeno u većoj površini i biće zabranjeno kretanje po jezeru motornim čamcima. Naime, ministarstvo za zaštitu životne sredine je objavilo Javni uvid za Nacrt uredbe o zaštiti i Studiju zaštite… »