Daljine

Doživite “najmagičnije doba godine” na Malti

Daljine pre 1 dan
Kako se bliže novogodišnji praznici, sve je aktuelnije pitanje gde ćete ih provesti, ali malo ko očekuje originalne odgovore. Iznenadite svoju porodicu i prijatelje i spremite se za doček Nove godine na Malti. Nudeći brojne festivale, vatromete i… »

Država sledeće godine verovatno preuzima sve neprodate banje

Daljine pre 3 dana
Država je u ovoj godini objavila oglase za prodaju tri srpske banje, a sudeći po iznosu novca koji će Republička direkcija za imovinu dobiti naredne godine, prodavaće i preostale, koje, inače, čekaju na privatizaciju, piše Dnevnik. Naime, ove… »

Najbolja skijališta na koja možete da odete ove zime

Daljine pre 4 dana
Ako već niste prebrinuli svoj turistički aranžman za zimsku sezonu, tj. rezervisali neki smeštaj u ski centru, imamo nekoliko predloga za vas. Bilo da želite da vidite gde na skijanje idu poznati, volite skijanje van utabanih staza, ili ni na… »

U vodama Zakintosa vodi se bitka protiv plastike i đubreta

Daljine pre 4 dana
Antigoni Kuteri oblači ronilačko odelo i baca se u vode luke ostrva Zakintosa, u potrazi za plastikom na morskom dnu. Ona je iz grupe od desetak ronilaca – dobrovoljaca iz udruženja “Aegean Rebreath” (Egeju prodiši) koji putuju po ostrvima i… »

Izabrani pobednici konkursa za najbolju fotografiju Srbije 2019.

Daljine pre 4 dana
Turistička organizacija Srbije izabrala je pobednike konkursa za najbolju fotografiju 2019. čija je tema bila – Srbija kroz 4 godišnja doba. Prva tri mesta u kategoriji proleće osvojili su – Olja Simović, Iva Rajović i Miljana Pavlović… »

Ako pravite probleme tokom leta avionom nagrabusili ste

Daljine pre 7 dana
Promenama Tokijske konvencije omogućena primena novih pravila u slučajevima kada putnici tokom leta prave probleme. Međunarodni sporazum koji reguliše postupanje u slučaju problematičnih putnika biće uskoro promenjen što će omogućiti efikasnije… »

Novi sistem naplate putarine na auto-putevima u Srbiji (nisu vinjete)

Daljine pre 8 dana
Na auto-putevima u Srbiji počeo je da se primenjuje zatvoreni sistem naplate putarine, što znači da će vozači bez zaustavljanja moći da dođu od Beograda do Preševa i tu plate putarinu. Isto važi i za vožnju od Beograda do Dimitrovgrada. Ovakav… »

Open Street Map Srbija organizuje svoje prvo okupljanje 7. decembra

Daljine pre 8 dana
Da li znate šta je Open Street Map? Ne, to nisu Goole Maps ili ostali servisi. Glavna karakteristika Open Street Map (OSM) je da je to slobodna mapa geografskih podataka celog sveta. Podaci koji se nalaze u Open Street Map su otvoreni, slobodni i… »

Ako ste tražili znak gde da otputujete za Novu godinu, ovo je to

Daljine pre 8 dana
Pariz i Prag već nekih desetak godina ne spadaju u destinacije koje bi vam iole ozbiljniji putnik preporučio za božićne praznike, ako ništa drugo a ono zbog toga što ih je zahvaljujući povoljnim aranžmanima, do sad posetila većina vas, makar i u… »

U Srbiji od januara do oktobra 2019. boravilo 3.167.059 turista

Daljine pre 10 dana
U periodu januar-oktobar 2019. godine u Republici Srbiji boravilo je ukupno 3.167.059 turista, što je za 6% više u odnosu na isti period 2018. godine, od čega je domaćih bilo 1,588.895 (6% više u odnosu na period januar-oktobar 2018.) ili 50% od… »