Kolektiv

Avgustovski proizvodni bilans metalurga bolji od julskog

Kolektiv 05.09.2018
Pretopljen sav koncentrat. Prerada nikada nije „padala“ ispod 1.240 tona šarže, u proseku, dnevno. – U avgustu topioničari dali 7.331 tonu anodnog, elektrtolizeri 6.108 tona katodnog bakra i „sumporaši“ 27.542 tone kiseline. – V… »

Pojačava se raskrivanje kopa „Veliki Krivelj“

Kolektiv 05.09.2018
Brže do rude na istoku. Za brži tempo skidanja jalovine i širenje kriveljskog kopa ka istoku pristižu novi kamioni „belazi“, a sele se i dva bagera – po jedan na istok i u središnji deo kopa. Do prve rude odatle stiže se za dva meseca, kaže… »

Kineski gigant „Zijin Majning“ pobedio na tenderu, postaje vlasnik 63% „Bora“

Kolektiv 01.09.2018
Odlučeno: „Kineski zmaj“ da (sa)čuva RTB. Tenderska komisija proglasila je „Zijin Majning“ pobednikom na tenderu za RTB Bor i uputila Vladi Republike Srbije predlog da se za strateškog partnera izabere kineska kompanija. Antić: Vlada je i… »

Virtuoz na violini Nemanja Radulović snimio spot u Boru

Kolektiv 30.08.2018
„Na lepotu se lako navikne“. N. Radulović: Meni bar inspiracija apsolutno dolazi iz prirode i svakodnevnog života. Prvi put sam u ovom kraju i stvarno sam oduševljen. – T. Peternek Aleksić: Kada imate privilegiju da čujete takvog vrhunskog… »

Kvar na duvaljci u Fabrici sumporne kiseline saniran za jedan dan

Kolektiv 30.08.2018
Sačuvani vredni agregati, sprečena lančana havarija. Da je zastoj zbog kvara na motoru koji pokreće duvaljku, snage 4,2 megavata, trajao duže, katalizator bi propao i RTB Bor bi na dopremanje novog iz Amerike morao da čeka tri meseca, kaže… »

Predsednik Srbije u poseti Majdanpeku

Kolektiv 29.08.2018
Vučić: Ponude za RTB odlične. Nije pitanje ko je koje nacionalnosti, već ko je bolju ponudu dao. Ono što sam mogao da saznam je da su obe punude – i ruska i kineska – ispravne i odlične. To će značiti nove investicije, rekao je predsednik… »

Kineski „Zijin“ i ruski „Ju gold“ ispunili uslove za strateško partnerstvo u RTB-u

Kolektiv 29.08.2018
Antić: Od 1. januara strateški partner preuzima upravljanje „Borom“. Komisija je otvorila dve ponude koje ispunjavaju uslove i u najkraćem roku će izvršiti njihovo ocenjivanje. Nakon toga se ulazi u pregovore oko ugovora, potom i njegovo… »

Vazduh u Boru lani bio prve kategorije

Kolektiv 27.08.2018
Čistiji nego u većini gradova Srbije. Za razliku od Beograda, Niša, Pančeva, Užica, Valjeva, Kraljeva, Kragujevca, gde je vazduh bio treće kategorije, odnosno prekomerno zagađen, u Boru i Novom Sadu disalo se punim plućima, piše u izveštaju… »

Kineska i ruska ponuda za „Bor“ validne, potvrdio Vučić

Kolektiv 27.08.2018
„U pitanju su snažni takmaci“. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da su dve od ukupno tri ponude pristigle na tender za privatizaciju RTB-a Bor validne – kineska i ruska. Dodajući da ne zna šta je njihov sadržaj, Vučić je… »

Juče istekao rok tendera za izbor strateškog partnera RTB-a Bor

Kolektiv 21.08.2018
Tri kompanije dostavile ponude. Narednih dana Vladina radna grupa za privatizaciju RTB-a razmotriće finansijski i tehnički deo ponuda, da bi videla kakve poslovne planove imaju za kombinat bakra i koliko procenata vlasništva traže da bi uložili 350… »