Kolektiv

Trodnevni seminar o upravljanju otpadom

Kolektiv 26.09.2018
Samo ujedinjeni možemo nešto postići. Cilj je da vidimo gde smo loši u zaštiti sredine i da pokušamo da odredimo pravac kako te loše stvari da poboljšavamo – poručio je Željko Pantelić, pomoćnik ministra za ekologiju, inspektorima svih… »

Počela rekultivacija terena na kome su bile stara topionica i sumporna

Kolektiv 25.09.2018
Parkovi na mestu starih postrojenja. Nekoliko hiljada tona starog gvožđa je isečeno i izvezeno, kao i ostaci betona i zemljišta zagađenog tokom poluvekovnog rada pogona, a navozi se humus na kome će se posejati trava i posaditi žbunje i drveće… »

U RBM-u pripremljena zamena trake 35 B, najvažnije za rudno drobljenje

Kolektiv 24.09.2018
Pripreme krate zastoj. Na ovaj način vulkanizerima Drobljenja će za zamenu 1.285 metara stare, dotrajale trake biti potrebna dva, umesto 10-tak dana RBM. – U Rudniku bakra Majdanpek (pogon Drobljenja) 21. septembra završena je priprema najvažnije… »

RTB dobio priznanje Ministarstva ekologije za smanjenje zagađenja vazduha u Srbiji

Kolektiv 24.09.2018
Borba za ekologiju i dalje donkihotovska. Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan na Svetski dan bez automobila uručio zahvalnice za doprinos smanjenju zagađenja vazduha u zemlji samo RTB-u Bor, udruženju građana „Leka“ i Milutinu Foliću… »

Izveštaj o aktivnostima „Zijin Majninga“ sa berze u Hong Kongu

Kolektiv 19.09.2018
Kinezi u RTB šalju „razuman broj posmatrača“. Po uplati prve tranše, u iznosu ne manjem od 100 miliona dolara, kineski „Zijin“ će preuzeti korporativno upravljanje RTB-om Bor i to tako što će uspostaviti skupštinu akcionara, nadzorni odbor… »

Zadovoljni kvalitetom, Kinezi nastavljaju da kupuju bakar iz Bora

Kolektiv 19.09.2018
Još hiljadu tona katoda u Aziju. Nakon prvih, „probnih“ količina izvezenih u Kinu jula, do polovine septembra u najmnogoljudniju zemlju na svetu otpremljeno još hiljadu tona bakra iz RTB-a Bor. – Izvoz u avgustu iznosio 18,6 miliona dolara, a… »

Ministar Antić: Ozbiljan plan Kineza definiše sigurnu budućnost RTB-a

Kolektiv 18.09.2018
Otvaranje „Cerova“, modernizacija flotacija i dupliranje proizvodnje. –Duboko verujem da je reč o izuzetno značajnom ugovoru koji će RTB-u Bor obezbediti dugoročnu stabilnost i investicije od milijardu i 260 miliona dolara, plus 200 miliona za… »

U Pekingu potpisan ugovor o strateškom partnerstvu za RTB Bor

Kolektiv 17.09.2018
Ugovor vredan 1,46 milijardi dolara potpisao Antić U Pekingu je danas, 17. septembra, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, potpisan ugovor o strateškom partnerstvu Vlade Srbije i RTB-a Bor sa kineskom kompanijom „Zijin“. Ugovor je u… »

U kakvom raspoloženju borski rudari čekaju strateškog partnera

Kolektiv 11.09.2018
Ne boje se otpuštanja, jer posla ima sve više. Rudare RTB-a privatizacija ne plaši, sigurni su da bez posla ostati neće i jedina im je zebnja da kineski „Zijin“ ne smanji plate RTB. – Proces privatizacije Rudarsko-topioničarskog basena Bor… »

Avgustovska proizvodnja u RBM-u na domak planirane

Kolektiv 05.09.2018
Odlično iskorišćenje i kvalitet koncentrata. Na Površinskom kopu bilo je problema sa utovarnom mehanizacijom i funkcionisanjem Faze 1, a u Flotaciji preradili svu isporučenu rudu. – B. Tomić: I tokom prošlog meseca, u tim uslovima, mogli smo da… »