Kolektiv

RBM nastavlja radove za preseljenje ploveće pumpne stanice

Kolektiv 06.10.2018
Cilj – priprema potisnog cevovoda. Izmeštanje ploveće pumpne stanice moraće da sačeka 2019. godinu, jer se pristupni put, ponton i elektroradovi planiraju za proleće. – U Filtraži pripremaju kompresorsku stanicu, a filter-presa će se u… »

U majdanpečkoj Flotaciji zastoj dobro isplaniran i iskorišćen

Kolektiv 05.10.2018
Kontrole, servisi i remonti. Pored radova na 35-kilovoltnom dalekovodu, pregledani i svi elektroenergetski transformatori, te oprema koja se kontroliše u beznaponskom stanju. – Posebne zadatke u vreme zastoja imala je i proizvodnja i mašinsko… »

Metalurzi u septembru proizveli 5.600 tona katoda

Kolektiv 03.10.2018
Topionica dala 7.267 tona anoda. Prerađen sav koncentrat iz domaćih rudnika i uvoza, uz iskorišćenja bakra od 98,1 odsto, a projektovano je 98,5 procenata! – Iz sopstvenih sirovina 3.310 tona katoda. – Oktobar započet sa 750 ćelija u… »

Solidna septembarska proizvodnja u Rudniku bakra Majdanpek

Kolektiv 02.10.2018
Iskorišćenje i kvalitet iznad plana. Na površinskom kopu radilo se u delu sa rudom manjeg sadržaja metala, a problema je bilo i sa transportom. – Flotacija dobro odgovorila na oscilacije u isporuci rude i ostvarila odlično iskorišćenje i kvalitet… »

RBM remontovao prvu drobilicu na tranportnom sistemu “Faze 1”

Kolektiv 02.10.2018
Bez prekida proizvodnje. U planu je remont i druge drobilice koja je odmenila prvu tokom remonta, ali i pomeranje transportera za koje je neophodno veće angažovanje pomoćne mehanizacije RBM. – Kraj septembra u Rudniku bakra Majdanpek obeležio je… »

Pedeseto Međunarodno oktobarsko savetovanje rudara i metalurga

Kolektiv 01.10.2018
„Pokažimo sada koliko smo sposobni“. Poručio je, pre svega domaćim stručnjacima, generalni direktor Blagoje Spaskovski pred ulazak RTB-a u strateško partnerstvo nakon što je, zajedno sa Vladom podignuta vrednost „Bora“ do mere da privuče… »

Predsednik „Zijin Majninga“ Jinghe Chen sa saradnicima u RTB-u Bor

Kolektiv 28.09.2018
Kineski biznis i tehnički tim nedelju dana u Boru i Majdanpeku. Šesnaestočlana delegacija kineske kompanije, podeljena na biznis i tehnički tim, boraviće u Boru i Majdanpeku do 3. oktobra i za to vreme razgledaće površinske kopove „Južni“ i… »

Floteri septembra bolji nego u prošlom mesecu

Kolektiv 28.09.2018
Povratili dobra iskorišćenja. Proizvodnja je stabilna i po rečima upravnika Saše Milića bolja u svemu: u preradi rude, u iskorišćenju koje je dostiglo 86 odsto (veće je od planiranog), u kvalitetu koncentrata FLOTACIJA „VELIKI KRIVELj“. – Za… »

Kop „Krivelj“ u znaku stabilizovanja transportne opreme

Kolektiv 28.09.2018
Šire kop, bakar po planu. Uz šest novih „belaza“, povećan je i broj raspoloživih starih, tako da se flota u drugoj polovini meseca pela i do dvadeset teških kamiona, što je znatan napredak – kaže upravnik Milan Delić. – Blagi podbačaj u… »

IN MEMORIAM

Kolektiv 26.09.2018
Мр Милинко Живковић (1960 – 2018). Јуче је на Војномедицинској академији у Београду, после дуже болести, у 59. години преминуо Милинко Живковић… »