Kolektiv

Kineski ZiJin otplatio sve dugove RTB-a Bor iz UPPR-a

Kolektiv 08.01.2019
U jednom danu isplaćeno više od 200 miliona dolara. Aleksandar Antić: Dugovi RTB-a Bor su na nuli! Strateški partner isplatio je više od 200 miliona dolara maltene u dan i sada se RTB, bez ikakvog ograničenja i tereta, pozicionira na tržištu kao… »

„Ziđin“ postao većinski vlasnik i „Nevsuna“

Kolektiv 31.12.2018
Za više od 1,66 milijardi kanadskih dolara kineska kompanija preuzela je (28. decembra) 89,37 odsto akcija kanadske kompanije Nevsun Resources Ltd. koja u Boru razvija projekat Čukaru Peki kao nalazište bakra svetske klase. – Čen Đinghe (Chen… »

Novogodišnja čestitka generalnog direktora ZiJin Bor Copper DOO Bor Longa Jia

Kolektiv 31.12.2018
Drage kolege, Borska industrija bakra ima istoriju dugu preko sto godina, iskusila je i uspone i padove, i nije bilo nimalo lako da se održi do danas. Verujem i da su svi ispunjeni dubokim emocijama prema kompaniji. Želeo bih da se posebno zahvalim za… »

Kineska kompanija „ZiJin“ uplatila 350 miliona dolara i zvanično preuzela RTB Bor

Kolektiv 19.12.2018
Nova kompanija, novo ime, novi menadžment. Uplatom 350 miliona dolara na račun RTB-a kineska kompanija „ZiJin Mining“ stekla je 63 odsto vlasništva u borskoj kompaniji koja će se ubuduće zvati „ZiJin Bor Copper d.o.o. Bor“, a nakon… »

RTB se zahvalio članovima UO i Skupštine za saradnju i doprinos poslovanju

Kolektiv 12.12.2018
„Kruna zajedničkog rada je vrednost RTB-a po kojoj mu je tražen partner“. Za razliku od svih drugih partnerstava i prodaja u Srbiji, mi ćemo imati 350 miliona dolara „keširanog“ novca. Toliko će „Zijin“ odmah uplatiti, a dodatnih 900… »

Stupio na snagu Zakon o sticanju prava svojine na zemljištu i objektima RTB-a Bor

Kolektiv 12.12.2018
Društvena svojina na nepokretnostima Basena prelazi u privatnu Ovim zakonom prevazilazi se višedecenijski problem u vezi statusa objekata i zemljišta koje koristi ili čiji je držalac RTB – ocenio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić… »

Kod kriveljske flotacije stradao I.Š. dok je sakupljao staro gvožđe

Kolektiv 11.12.2018
Iskopao rupu da lakše dođe do „plena“, a zemlja ga živog zatrpala. KRIVELjSKA FLOTACIJA. – Danas u prepodnevnim satima, u neposrednoj blizini kriveljske flotacije, poginuo je sredovečni muškarac (I.Š.) dok je sa prijateljem Goranom… »

Načelnik Borskog okruga mr Vladimir Stanković o dolasku stranih investitora i njihovom značaju za istočnu Srbiju

Kolektiv 11.12.2018
„Strateški partner je kupio nešto dobro“. Po nekim procenama, pronađen je najbolji strateški partner u ovom trenutku. To pokazuju i naši stručnjaci koji su posetili partnera u Kini i puni su reči hvale – ista je proizvodnja, isti način… »

Veliki remontni radovi u flotaciji RBM-a

Kolektiv 08.12.2018
“Podizanje” pete sekcije. Sa ciljem da se poveća kapacitet prerade, osposobljava se još jedna od većih sekcija, a uporedo obnavlja staro flotiranje. – Rok za završetak radova je do kraja godine, a strepi se od dugih rokova isporuke za pojedine… »

Centralizovanje magacinskog poslovanja u TIR-u

Kolektiv 07.12.2018
Sve objedinjeno pod jednim krovom. D. Nikolić: Razlog centralizovanja je lakše planiranje godišnjih troškova održavanja, veća kontrola, izdavanje repromaterijala i rezervnih delova. – Z. Ivanović: Pokazalo se da je optimizacija zaliha neminovna… »