Kolektiv » Vesti dana

http://kolektiv.co.rs

Kolektiv

RTB duplirao prodaju svojih proizvoda na stranom tržištu

Kolektiv pre 6 sati
Izvoz skočio sa 115 na 205 miliona dolara. RTB Bor je prošle godine u inostranstvo izvezao robu vrednu 205 miliona dolara, što je maltene dvostruko više nego 2016. kada je ukupna prodaja na stranom tržištu iznosila 115 miliona dolara. – Reč je o direktnom i čistom, tzv. neto izvozu, pošto... »

Na kopu „Krivelj“ montiraju i drugu drobilicu za jalovinu

Kolektiv pre 4 dana
Dupliranje kapaciteta transportnog sistema. Osim većih količina, prednost rada sa dve drobilice je i mogućnost opravke jedne ili druge a da (najjeftiniji) prevoz jalovine u stari borski kop ne staje. To će ove godine biti veoma važno da bi se juna-jula stiglo do rude u istočnom delu kopa čije... »

Rekordna mesečna proizvodnja plavog kamena od osnivanja Regeneracije

Kolektiv pre 5 dana
U januaru 146 tona. Rekord postignut zahvaljujući tome što nije bilo nikakvih zastoja i problema sa agregatima, prerađivan je elektrolit bogat „na bakru“, a postignut je i kontinuitet u snabdevanju procesnom parom. – U decembru minule godine „opran“ izmenjivač u trećem stepenu... »

RBM po planu odvodnjava površinski kop „Južni revir“

Kolektiv pre 5 dana
Jezero sve manje. Nivo vode od početka 2014. godine oboren sa kote 229,15 na kotu 151,72 što je omogućilo proizvodnju na nižim etažama radilišta “Andezitski prst”. – Rade tri od četiri linije odvodnjavanja koje izbacuju vodu iz jezera do punkta za prečišćavanje tehnologijom na bazi... »

Ispravne bušilice popravljaju rezultat RBM-a na površinskom kopu

Kolektiv pre 9 dana
Sve više iskopina. Sve bušilice na “Južnom reviru” su podrška utovarnim mašinama i svaki bager ima svoju bušilicu. – Više posla ima i za minere koji umesto 20-ak imaju i do 80 bušotina dnevno i pokazalo se da dnevni učinak može da premaši 75 hiljada tona ukupnih iskopina RBM. – U... »

Novi rudnik u Boru po najvišim ekološkim standardima, izjavila ambasadorka Kanade

Kolektiv pre 11 dana
Ne sme da se ponovi slika iz Krivelja. Kati Čaba: „Rakita“ će voditi računa i sve što radi biće za dobrobit lokalnog stanovništva i celog regiona i u saradnji sa gradom i RTB-om, izjavila je ambasadorka Kanade u Boru. – Meštani Brestovca, Slatine i Metovnice ne smeju da brinu da će... »

Nova ambasadorka Kanade sutra u poseti borskom rudniku

Kolektiv pre 12 dana
Keti Čaba razgovara sa menadžmentom RTB-a. RTB. – Nova ambasadorka Kanade u Srbiji Keti Čaba, sa saradnicima, posetiće sutra Rudarsko-topioničarski basen Bor. Njena ekselencija najpre će se susresti sa poslovodstvom RTB-a Bor, a potom će u njihovoj pratnji razgledati novu topionicu i jamski... »

Rudnik bakra Majdanpek beleži dobar start

Kolektiv pre 14 dana
Januarska proizvodnja bakra iznad plana. Proizvodnja od 1.676 tona bakra u koncentratu za četvrtinu veća od prošlogodišnje u prvom mesecu. – Uprkos brojnim teškoćama, rad u tradicionalno najdužem i najtežem mesecu, okončan uz premašen plan na bakru u koncentratu za 1,34 odsto RBM. –... »

Akciji DDK-a za potrebe borske bolnice priključilo se i 15 radnika RBM-a

Kolektiv pre 15 dana
Prikupljena 21 boca krvi. G. Antić: U narednom periodu moramo raditi na edukaciji, objediniti sve davaoce i „ubaciti“ ih u jedinstvenu bazu, kako bismo u svakom momentu mogli da pomognemo. – B. Spaskovski: Rudari i sportisti su uvek bili prvi u humanosti. – D. Stanić: Cilj Ministarstva... »

Veliki skok u raskrivanju rudnika „Veliki Krivelj“

Kolektiv pre 17 dana
Popravili mesečni učinak na jalovini za 40 odsto. Sa 640 hiljada tona jalovine, koliko su uklonili januara prošle godine, kriveljski rudari sada došli na milion i 105 hiljada. – Dobar ritam raskrivanja istočnog dela kopa garantuje ispunjenje rudarskog plana proširenja ležišta i dolazak do... »

Veton Suroi i još neki odbili Tačijev orden

RTV  pre 1 sat  još 1 povezana

REM zabranio predizborni spot SNS

Danas  pre 1 sat  još 2 povezane

Kraj: Partizan - Mega Bemaks 89:79

Večernje novosti  pre 3 sata  još 5 povezanih

Da li je ovo novi Peugeot 508?

Auto blog  pre 1 sat  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.