Kolektiv » Vesti dana

http://kolektiv.co.rs

Kolektiv

Glavni rudarski inženjer Zijin Mining Grupe Guo Xianjian posetio rudnike i topionicu u Boru

Kolektiv pre 3 dana
„Na redu tehnološke inovacije i ekspanzija Zijin Bor Copper“. 紫金波尔铜业认真学习“廉洁从业警示教育”大会... »

Sertifikovan kompletan proces proizvodnje u Serbia Zijin Bor Copper

Kolektiv pre 14 dana
Dobijeni i sertifikati za oblasti BZNR i zaštite životne sredine. Sertifikati Integrisanog sistema menadžmenta (IMS), usaglašeni sa zahtevima novih verzija standarda ISO 9001, ISO 140001 i OHSAS 18001, važe do septembra 2021. godine i njima je obuhvaćeno istraživanje, eksploatacija i... »

Ženska rukometna reprezentacija Kine u prijateljskoj utakmici pobedila Bor 36:22

Kolektiv pre 23 dana
Ubedljive Kineskinje. BOR. – Pod pokroviteljstvom Grada Bora i kompanije Serbia Zijin Bor Copper doo, a u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, u velikoj sali Sportskog centra odigrana je (30. marta) prijateljska utakmica između ženske rukometne reprezentacije Kine i rukometašica Bora.... »

Zijin Mining u 2018. ostvario profit 4,1 milijardu RBM, uz novčani tok od 10 milijardi juana

Kolektiv pre 27 dana
Prekomorske kompanije pripojene Zijinu predstavljaju kvantni skok. 紫金矿业2018年实现盈利近41亿 现金流超百亿... »

Predsednik Aleksandar Vučić, u okviru kampanje „Budućnost Srbije“, posetio borsku topionicu bakra

Kolektiv 16.03.2019
„Zijin“ ove godine u Bor ulaže 160 miliona evra, a narednih do dve milijarde. Obraćajući se radnicima bivšeg RTB-a Bor, sada kompanije „Serbia Zijin Bor Copper“, predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da bi i Bor i Majdanpek danas izgledali mnogo drugačije da je pre 15 ili 20... »

Žene ZiJina: Zorica Radić u Pripremi flotacije RBM-a

Kolektiv 08.03.2019
Doprinos iz senke. U Rudniku bakra u Majdanpeku svaka šesta među zaposlenima je žena. – Ima vozača, zavarivača, tehničara, inženjera u pogonima, ali i ne malo onih koje doprinos i podršku daju iz senke – Zorica je jedna od njih, kažu njeni pretpostavljenih RBM. – Za nju u Rudniku... »

Žene ZiJina: Slavica Milosavljević iz kriveljske flotacije

Kolektiv 08.03.2019
Alhemičarka u rudarstvu. Za nju ne postoji nijedan deo kriveljske flotacije koji je pod velom tajni. Ona iz rude izvlači maksimalnu količinu bazičnog metala – bakra, ali ne zato što je nekakav čarobnjak. Radi u laboratoriji, ali ne stvara čuda. Analizira i radi opite, a sve da bi kolegama u... »

Žene ZiJina: Vesna Trajkovska iz Fabrike sumporne kiseline

Kolektiv 07.03.2019
Ništa ne promiče njenom budnom oku. U postrojenju za preradu otpadnih voda dame su mahom za komandnom tablom, dok muškarci ponekad treba da „povuku“ veći teret, mada su doduše i one često u pokretu. – Ukoliko se ukaže potreba i iskrsne neki problem, odzlazimo u pogon i intervenišemo na... »

Žene ZiJina: Gordana Munćan iz RBM-a

Kolektiv 07.03.2019
Posao za hladnu glavu i mirnu ruku. „Možda izgleda kao baš težak posao, ali meni nije. Ja izuzetno volim to što radim i radim sa zadovoljstvom“- kaže Goca RBM. – Gordana Munćan (48), jedna od 172 žene u Rudniku bakra u Majdanpeku, svoj posao zavarivača izabrala je kao tinejdžerka iz... »

Razgovor sa studentima Tehničkog fakulteta u Boru u sklopu podrške obrazovanju

Kolektiv 06.03.2019
Stipendiranje i stručno usavršavanje. Pod sloganima „Budućnost počinje sa tobom“ i „Budi stipendista ZiJin Bor Copper“ obavljen prvi krug razgovora sa apsolventima borskog Tehničkog fakulteta. –Intervjuisan 81 student završne godine, a onima koji prođu u naredni krug selekcije biće... »

©2019 Netmark d.o.o.