Kolektiv » Vesti dana

http://kolektiv.co.rs

Kolektiv

Majska proizvodnja RBM-a na nivou planom zahtevane

Kolektiv pre 19 sati
I plan i rekord. Za 24 dana maja proizvodni rezultati su na svim pozicijama ravni planskim ili iznad njih.- Plan ukupnih iskopina premašen za 5,7 odsto, bakra u koncentratu za više od 5,9 odsto, pa je procenjeno da bi planski zahtev od skoro 1.800 tona bakra u koncentratu mogao da bude ostvaren... »

TIR u znaku priprema za planski remont topionice

Kolektiv pre 2 dana
Posebna pažnja hladnim materijalima. Nastojaćemo da izvučemo što više bakra pretapanjem hladnog materijala i dođemo do dodatnih količina i te kako važnih za poslovanje RTB-a – kaže direktor Vladimir Janošević. – Kraj maja se očekuje sa oko 6.600 tona anoda, 5.300 tona katoda, 24.000... »

Po boljem vremenu rastu dometi borskih rudara

Kolektiv pre 3 dana
Maj nadmašio prethodne mesece. I narednih se očekuje preko 2.000 tona bakra u koncentratu iz “Krivelja” i preko 300 tona iz Jame. – Peti mesec najbolji zahvaljujući većoj raspoloživosti opreme i njenom iskorišćenju – kaže Vidoje Adamović, tehnički direktor Rudnika bakra Bor. –... »

Izvoz RTB-a Bor u prva četiri meseca bolji za trećinu

Kolektiv pre 10 dana
RTB zaradio 80 miliona dolara. Od početka godine RTB Bor u inostranstvo izvezao 9.435 tona bakra, što mu je, zajedno sa prodajom ostalih proizvoda, obezbedilo 34% veći izvoz u odnosu na isti period prošle godine. – Englezi otkupili sve količine srebra, platine i paladijuma, dok je u Poljsku... »

Ambasador Belorusije Valerij Briljov posetio RTB Bor

Kolektiv pre 12 dana
Kvalitetnom opremom ka čvršćim vezama. Valerij Briljov: Prvi put u životu vidim rudnik, mislim da su ljudi koji su sve ovo napravili izuzetni stručnjaci, da je dobro što ovde radi naš „Belaz“ i preneću rukovodstvu da to bude još bolje i kvalitetnije. – Blagoje Spaskovski: Za beloruske... »

Topioničari i sumporaši obeležili krsnu slavu Sveti Vasilije Ostroški

Kolektiv pre 14 dana
Zaštitnik novih postrojenja. M. Bajić: Neka bi Gospod podario svima vama života, zdravlja, uspeha, i na privatnom i na poslovnom planu, i da još dugo godina RTB bude garant stabilnosti i lepog života u ovom našem Boru. – B. Todorović: Ove godine imamo veoma velike razloge za slavlje zato... »

Podrška RTB-a Bor opsežnoj policijskoj akciji hvatanja kradljivaca zlata

Kolektiv pre 16 dana
Kompanija će pružiti logističku pomoć i u istrazi koja sledi. Rudarsko-topioničarski basen Bor je, prijavljujući redovno sve sumnje, aktivno učestvovao u policijskoj akciji pružajući svu neophodnu logističku pomoć. – Kompanija je, kao oštećena strana, zainteresovana da slučaj... »

Stručnjaci za površinsku eksploataciju iz Slovenije posetili površinski kop RBM-a i „Veliki Krivelj“

Kolektiv pre 16 dana
Impresivni utisci basenskim kopovima. Stručna ekskurzija sa ciljem da se vidi kako površinsku eksploataciju obavljaju drugi, da se razmene iskustva i dođe do novih saznanja RTB. – Grupa od 35 rudarskih i geoloških tehničara, inženjera i direktora firmi iz Slovenije koji se bave... »

U RBM-u nastavljeni radovi na novoj trasi cevovoda za izmeštanje pumpne stanice

Kolektiv pre 18 dana
Za sigurnije vodosnabdevanje flotacije. Na ovaj način RBM obezbeđuje sigurno vodosnabdevanje i rad flotacije u narednih 10-15 godina tokom kojih ne bi trebalo da zavisi od vremenskih prilika. – Reč je o poslu koji je trebalo da bude obavljen još pre dve decenije. – Ovim projektom podiže se... »

Skupština RTB-a Bor donela odluku o formiranju jedinstvene kompanije

Kolektiv pre 18 dana
Jednoglasno za jedno preduzeće. B. Spaskovski: Ništa se ne gubi i ništa ne otpisuje, već se samo anuliraju međusobna potraživanja. RBB više neće dugovati TIR-u ništa, niti će, recimo, RBM nešto dugovati RBB-u. Sve će biti zajedničko! Spajanjem zavisnih preduzeća izgubiće se i... »

Rebić: Ima razloga za slavlje, bezbednost na višem nivou

Politika  pre 2 sata  još 30 povezanih

Tramp ne odustaje: Sa Severnom Korejom "veoma dobro"

B92  pre 5 sati  još 15 povezanih

Salah verovatno propušta mundijal

Dnevnik  pre 4 sata  još 14 povezanih

Ronaldo šokirao Madrid: Bilo je lepo u Realu

Politika  pre 4 sata  još 12 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.