Kolektiv » Vesti dana

http://kolektiv.co.rs

Kolektiv

Energana kao verno ogledalo novih metalurških procesa

Kolektiv pre 1 dan
Snabdeva i štedi. Od prvog juna 2016. do sada od viška pare, zahvaljujući turbini, ostvaren benefit od bezmalo pola miliona evra – kaže Boban Njagulović. – Osim što pogonima doprema dekarbonizovanu, damineralizovanu i napojnu vodu, Energana i dvostruko koristi paru koja nastaje hlađenjem... »

Na mestu stare topionice i sumporne – travnjak!

Kolektiv pre 4 dana
Uskoro zelene oaze. Planirano da kompletan devastirani prostor gde su nekada bila stara postrojenja topionice i fabrike sumporne kiseline bude zasejan travom do 20. oktobra. – U završnoj fazi rušenje preostalog dela Topionice – ostao samo plamenopećni filter koji je srušen, ali se sada sitni... »

Kineski „Wolong“ uspostavio pozitivan trend u razvoju i poslovanju ATB FOD

Kolektiv pre 6 dana
Traže „brdo“ informacija, ali ne dolaze. Kinezi su prisutni samo tamo gde nešto škripi i jedino ih u Srbiji, gde pored borskog FOD-a drže i subotički „Sever“, nema u upravljačkim strukturama. U ostalih devet fabrika iz grupacije ATB su prisutni, kaže zamenik direktora ATB FOD,... »

RTB-u produženi sertifikati IMS-a za naredne tri godine

Kolektiv pre 7 dana
Neophodna odgovornost svih zaposlenih. Nakon resertifikacione provere, koju su početkom septembra obavili stručnjaci sertifikacionog tela „Bureau Veritas“, ocenjivački tim doneo je preporuku da se kombinatu bakra produži sertifikate IMS-a prema zahtevima novih verzija standarda ISO 9001, ISO... »

RBM nastavlja radove za preseljenje ploveće pumpne stanice

Kolektiv pre 10 dana
Cilj – priprema potisnog cevovoda. Izmeštanje ploveće pumpne stanice moraće da sačeka 2019. godinu, jer se pristupni put, ponton i elektroradovi planiraju za proleće. – U Filtraži pripremaju kompresorsku stanicu, a filter-presa će se u proizvodnji naći naredne godine RBM. – Posle duže... »

U majdanpečkoj Flotaciji zastoj dobro isplaniran i iskorišćen

Kolektiv pre 11 dana
Kontrole, servisi i remonti. Pored radova na 35-kilovoltnom dalekovodu, pregledani i svi elektroenergetski transformatori, te oprema koja se kontroliše u beznaponskom stanju. – Posebne zadatke u vreme zastoja imala je i proizvodnja i mašinsko održavanje RBM. – U vremenu predviđenom za zastoj... »

Metalurzi u septembru proizveli 5.600 tona katoda

Kolektiv pre 13 dana
Topionica dala 7.267 tona anoda. Prerađen sav koncentrat iz domaćih rudnika i uvoza, uz iskorišćenja bakra od 98,1 odsto, a projektovano je 98,5 procenata! – Iz sopstvenih sirovina 3.310 tona katoda. – Oktobar započet sa 750 ćelija u Elektrolizi, što znači da je mobilisano 5.206 tona i... »

Solidna septembarska proizvodnja u Rudniku bakra Majdanpek

Kolektiv pre 14 dana
Iskorišćenje i kvalitet iznad plana. Na površinskom kopu radilo se u delu sa rudom manjeg sadržaja metala, a problema je bilo i sa transportom. – Flotacija dobro odgovorila na oscilacije u isporuci rude i ostvarila odlično iskorišćenje i kvalitet koncentrata sa vlagom ispod devet odsto RBM.... »

RBM remontovao prvu drobilicu na tranportnom sistemu “Faze 1”

Kolektiv pre 14 dana
Bez prekida proizvodnje. U planu je remont i druge drobilice koja je odmenila prvu tokom remonta, ali i pomeranje transportera za koje je neophodno veće angažovanje pomoćne mehanizacije RBM. – Kraj septembra u Rudniku bakra Majdanpek obeležio je remont prva drobilice na transportnom sistemu... »

Pedeseto Međunarodno oktobarsko savetovanje rudara i metalurga

Kolektiv pre 15 dana
„Pokažimo sada koliko smo sposobni“. Poručio je, pre svega domaćim stručnjacima, generalni direktor Blagoje Spaskovski pred ulazak RTB-a u strateško partnerstvo nakon što je, zajedno sa Vladom podignuta vrednost „Bora“ do mere da privuče snažnu kinesku kompaniju. – Ivan Janković:... »

©2018 Netmark d.o.o.