Kolektiv » Vesti dana

http://kolektiv.co.rs

Kolektiv

Kop “Krivelj“: Ostali živi u sudaru džipa i dampera

Kolektiv pre 1 dan
KOP „KRIVELj“. – Pod okolnostima koje utvrđuju zvanični organi, na površinskom kopu „Veliki Krivelj“, u zoni primarnog drobljenja rude, tokom mimohoda dampera i džipa (14. avgusta oko 12 časova), došlo je do sudara u kome je – prema rečima Saše Perišića, pomoćnika generalnog... »

Penzioneri RTB-a: Milun Stanojević, magacioner (RBM)

Kolektiv pre 4 dana
Privikavanje na penziju. Kompletan radni staž stekao je radeći u RBM-u. – Za mlade, one koji tek počinju rad u rudniku, ima poruku: “da čuvaju posao i – rade” MAJDANPEK. – Kada je krajem prošlog leta, napunivši 65 godina života i više od 37 godina staža, stekao pravo na penziju... »

Ana Brnabić posetila Rudnik bakra Majdanpek

Kolektiv pre 3 dana
U iščekivanju nekoliko dobrih ponuda za RTB. Od strateškog partnera očekujemo da zadrži sve zaposlene, da u dalju proizvodnju uloži najmanje 350 miliona dolara i da narednih godina proizvodnju uveća tri do četiri puta – naglasila je premijerka. – Zahvalila je i na tome što su RBM i RTB... »

Penzioneri RTB-a: Dragoljub Nikolić (Topionica)

Kolektiv pre 4 dana
Najbolje godine pored plamene peći. Toliko se srodio sa njima da nije mogao da se odvoji od tri „rekvizita“ – lopate, štangle i kolica. – Jednom prilikom kada je puštao bakrenac izgoreo je leđa, jer nije znao da se skloni. Tada su ga starije kolege naučile šta treba da radi i kako da... »

Penzioneri RTB-a: Ivica Milićević (Jama)

Kolektiv pre 4 dana
Rudar koji slika svece. Kao čoveku koji je od malena voleo da slika, susret sa plavičastim kovelinom i žućkastim piritom u jamskoj tmini pod svetlom rudarske lampe bio je najuzbudljiviji deo jednog teškog i opasnog posla. On je rađao i nezaboravno drugarstvo koje mu ostaje kao najdraža... »

Raste izvoz RTB-a, bakar iz Bora kupuju Kinezi

Kolektiv pre 5 dana
U Kinu otpremljeno 750 tona bakra. RTB. – Od početka godine RTB Bor je na stranom tržištu prodao 17.650 tona bakra, što mu je, zajedno sa prodajom ostalih proizvoda, obezbedilo 25 odsto veći izvoz nego u istom periodu prošle godine. Devizni priliv od prodaje robe u inostranstvu za sedam... »

RBM: Plan na bakru premašen za desetinu

Kolektiv pre 5 dana
Uprkos obilnim padavinama koje su u julu ugrožavale proizvodnju, u RBM-u dato 1.900 tona bakra u koncentratu, uz odgovarajuće količine plemenitih metala. – Ukupne iskopine ostvarene sa 94 odsto. – Ozbiljni problemi zbog obilnih padavina posle kojih je svaki put trebalo sanirati... »

Julski proizvodni domet metalurga očekivan s obzirom na planirani remont

Kolektiv pre 6 dana
Poboljšani svi tehnološki parametri. U julu topioničari dali 7.050 tona anodnog, elektrtolizeri 4.737 tona katodnog bakra i „sumporaši“ 28.011 tona kiseline. – V. Janošević: I Topionica i Sumporna su posle remonta radile vrlo dobro, pa možemo biti zadovoljni kako je obavljen. – U julu... »

Kriveljskim floterima jul bio jedan od težih meseci

Kolektiv pre 6 dana
Mnogo muka, ali visoka iskoršćenja mlinova. Iako po količini prerađene rude nisu mnogo ispod plana, upravnik Saša Milić žali što je jedan od letnjih meseci, kada se inače najbolje radi, „ispušten“ za bolje domete, pogotovo na bakru u rudi, odnosno u koncentratu. Avgust će sigurno biti... »

Kop “Krivelj” jula u znaku borbe sa kišom i ispravnošću vozila

Kolektiv pre 7 dana
Odvodnjavanje bilo na velikom ispitu. Dve linije pumpi danonoćno su radile jer je bogatija ruda vađena iz useka ispod nivoa vodosabirnika, pa nije smelo da bude propusta – kaže upravnik Milan Delić. – Blag podbačaj u količinama rude, nešto ozbiljniji na sadržaju, a najveći u... »

Stefanović: Kamp na Zlatiboru zatvoren, deca vraćena kući

Nova ekonomija  pre 4 sata  još 18 povezanih

Raspisani izbori za Nacionalne savete nacionalnih manjina

EurActiv  pre 6 sati  još 16 povezanih

Otkazuje se vojna parada jer je preskupa

Vesti online  pre 6 sati  još 16 povezanih

Od danas svako ko otvori račun dobiće i domaću karticu

Kamatica  pre 8 sati  još 12 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.