Kolektiv

Žene ZiJina: Gordana Munćan iz RBM-a

Kolektiv 07.03.2019
Posao za hladnu glavu i mirnu ruku. „Možda izgleda kao baš težak posao, ali meni nije. Ja izuzetno volim to što radim i radim sa zadovoljstvom“- kaže Goca RBM. – Gordana Munćan (48), jedna od 172 žene u Rudniku bakra u Majdanpeku, svoj posao… »

Žene ZiJina: Vesna Trajkovska iz Fabrike sumporne kiseline

Kolektiv 07.03.2019
Ništa ne promiče njenom budnom oku. U postrojenju za preradu otpadnih voda dame su mahom za komandnom tablom, dok muškarci ponekad treba da „povuku“ veći teret, mada su doduše i one često u pokretu. – Ukoliko se ukaže potreba i iskrsne neki… »

Razgovor sa studentima Tehničkog fakulteta u Boru u sklopu podrške obrazovanju

Kolektiv 06.03.2019
Stipendiranje i stručno usavršavanje. Pod sloganima „Budućnost počinje sa tobom“ i „Budi stipendista ZiJin Bor Copper“ obavljen prvi krug razgovora sa apsolventima borskog Tehničkog fakulteta. –Intervjuisan 81 student završne godine, a… »

Predstavnici kineskog menadžmenta uče srpski jezik

Kolektiv 04.03.2019
Pažljivi na prvom času. ZIJIN BOR COPPER. – Predstavnici kineskog dela menadžmenta Kompanije, počev od 26. februara, svakog radnog dana, po isteku radnog vremena, imaju po jedan školski čas iz srpskog jezika. Želju i interesovanje da nauče… »

Delegacija ZiJin Mining Grupe boravila u Boru i Majdanpeku

Kolektiv 04.03.2019
U poseti topionici, Jami i površinskim kopovima. BOR. – Delegacija ZiJin Mining Grupe, predvođena potpredsednicom i izvršnom direktorkom matične kompanije gospođom Lin Hongying, doputovala je iz Sjamena, 28. februara, u višednevnu posetu… »

ZiJin Mining Grupa održala radnu konferenciju za 2019. godinu

Kolektiv 22.02.2019
Nova era, nova dostignuća, novi skok. 新时代、新作为、新跨越——紫金矿业召开2019年工作会议 Ukoliko ostanemo privrženi putevima inovacija, ZiJin će uspeti da promoviše reformu svog sistema u svim aspektima i omogućiće novi… »

Održana obuka o bezbednosti i zdravlju na radu

Kolektiv 19.02.2019
Bezbednost pre svega, život na prvom mestu. Prvoj obuci iz oblasti BZNR prisustvovalo je više od 20 učesnika, uključujući i viši menadžment kompanije 生命至上,安全第一 ——紫金波尔铜业举办安全专项培训… »

Jačanje svesti o važnosti bezbednosti i zdravlja na radu

Kolektiv 07.02.2019
Ulaganje u bezbednost nije trošak nego investicija. Top menadžment kompanije na svim sastancima i u svim kontaktima sa zaposlenima u prvom redu apostrofira bezbednost i zdravlje radnika kao prioritetan zadatak u ostvarivanju zacrtanih planova… »

Retrospektiva: Najčitanije u „Kolektivu“

Kolektiv 06.02.2019
Pet tekstova pročitano više od 10 hiljada puta. Imajući u vidu koncept „Kolektiva“, koji isključuje senzacionalizam i politiku, najčitaniji tekstovi upravo predstavljaju pravi odraz radničkog glasila u ogledalu. Koliku platu ću da primim, koje… »

Doneta odluka o jeziku na kome će „Kolektiv“ pružati medijsku uslugu

Kolektiv 05.02.2019
Bilingvalne naslovne konstrukcije. 关于使用中塞双语发布’Kolektiv’ 报纸的通知 根据公司监管委员会决定,“KO”将由ZiJin Bor Copper doo Bor作为多语言媒体出版 Shodno odluci Skupštine društva „Kolektiv“ će… »