Regioni, najnovije vesti

Uhapšeni Preševljani zbog lepljenja uvredljivih plakata sa likom Verana Matića

Bujanovačke pre 6 sati
Bujanovac, 30. jun 2022. Policija u Vranju uhapsila je B.S. (1990) i Z.I.(1996) iz okoline Preševa, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ugrožavanje sigurnosti. „Oni se sumnjiče da su, zajedno sa još dvojicom muškaraca za… »

Projekat oživljavanja srpskog kulturnog života u Prizrenu: Otvorena 6. Svetoarhangelska letnja škola kaligrafije i istorije

Kurir pre 6 sati
Danas je u manastiru Svetih Arhangela u Prizrenu počela tradicionalna 6. Svetoarhangelska letnja škola kaligrafije i istorije, saopštilo je Društvo prijatelja Manastira Svetih Arhangela. Škola predstavlja projekat oživljavanja srpskog kulturnog… »

Gradonačelnik Bakić: Ogromna ulaganja u putnu infrastrukturu grada Subotice

Kurir pre 6 sati
Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Ognjen Golubović, obišli su danas završne radove na rehabilitaciji i proširenju kolovoza u ulici Proleterskih brigada u… »

Strancima od ovog srpskog specijaliteta kreće voda na usta! Ko ga proba zaboravlja na sve druge delikatese sa roštilja!

Kurir pre 5 sati
LUČANI - Kada su se srpski hajduci odmetali u šume i borili protiv Osmanlija jako im je važno bilo u boj krenuti punog stomaka, zato su sa sobom nosili sve što im je neophodno za dobar zalogaj. Tako je nastao specijalitet po kom se, osim trube… »

Bakić: Ogromna ulaganja u putnu infrastrukturu grada Subotice

Večernje novosti pre 6 sati
GRADONAČELNIK Subotice Stevan Bakić i direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Ognjen Golubović, obišli su danas završne radove na rehabilitaciji i proširenju kolovoza u ulici Proleterskih brigada u… »

Okončana javna nabavka: Stižu nove table sa imenima ulica i kućnim brojevima

Večernje novosti pre 6 sati
OPŠTINA Žabari okončala je javnu nabavku tabli sa nazivima ulica i tablica sa kućnim brojevima. D.N. Izabrani ponuđač će obezbediti 2.534 tabli sa brojevima i 464 sa nazivima ulica. Za ove namene biće plaćena suma u iznosu od 1.109.280 dinara. Od… »

Rezultati Analize: Voda na plaži "Topoljar" ispravna za kupanje

Večernje novosti pre 6 sati
PREMA rezultatima analiza Zavoda za javno zdravlje Požarevac, voda na plaži „Topoljar“ u Kostolcu ispravna je i bezbedna za kupanje. Plaža Topoljar Analize su pokazale da je voda u „Dunavcu“ fizičko-hemijski i mikrobiološki ispravna i, kao… »

Hajdučka kalorijska bomba: Specijalitet kojim se Dragačevo ponosi

Telegraf pre 6 sati
Meštani kažu da, ko jednom proba hajdučki ćevap, zaboravlja na sve druge delikatese sa roštilja. Kada su se srpski hajduci odmetali u šume i borili protiv Osmanlija, jako im je važno bilo u boj krenuti punog stomaka, zato su sa sobom nosili sve… »

Anđela (17) prvakinja Srbije i Balkana, a bere maline i balira seno: Sada se sprema da osvoji i Evropu

Telegraf pre 6 sati
Ima dve sestre i brata, u svom selu poznati su kao izuzetna deca koja ne prezaju od rada. Sedamnaestogodišnja Anđela Obradović iz gornjomilanovačkog sela Družetići već četiri godine je članica Atletskog kluba Sloboda i bavi se bacanjem kugle… »

Pokrajinska vlada izdvojila sredstva za otvaranje nova 174 radna mesta

Večernje novosti pre 5 sati
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović dodelio je danas ugovore u oblasti zapošljavanja po osnovu konkursa za samozapošljavanje, za zapošljavanje nezaposlenih lica i za sprovođenje javnih radova. foto: Pokrajinska vlada Reč je o sprovođenju mera… »

Vesti dana »