Srbija ima interes za unapređenje saradnje sa UAE

Beta 13.12.2016

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i predsednica Federalnog nacionalnog saveta Ujedinjenih Arapskih Emirat (UAE) Amal Al Kubaisi ocenile su danas da se odnosi dve zemlje dobro razvijaju na političkom, ekonomskom i kulturnom planu, kao i da će dva parlamenta dati svoj doprinos saradnji.

Gojković i Al Kubaisi potpisale su u Abu Dabiju sporazum o osnivanju Parlamentarnog udruženja prijateljstva između Narodne skupštine i Federalnog nacionalnog saveta radi jačanja prijateljstva, unapređenja saradnje u oblastima rada parlamenata, pružanja podrške razvoju političkih, ekonomskih, trgovinskih i kulturnih odnosa, saopšteno je iz parlamenta Srbije.

Gojković je naglasila da Srbija pridaje veliki značaj odnosima sa UAE i pozvala predsednicu Federalnog nacionalnog saveta da poseti Beograd.

Al Kubaisi je ocenila da su odnosi dve države veoma dobri i da je potrebno unaprediti parlamentarnu saradnju, zbog čega je danas i potpisan sporazum, navodi se u saopštenju.

Ona je izrazila uverenje da će razmena poseta na parlamentarnom nivou doprineti razvoju odnosa i u ovoj oblasti.

Predsednica Skupštine Srbije je naglasila da Srbija ima interesi za dalje unapređenje ekonomske saradnje sa UAE, navodeći da ima dosta potencijala za razvoj u poljoprivredi, turizmu, obrazovanju, kulturi i nauci.

Gojković učestvuje na svetskom samitu predsednica parlamenata, koji u Abu Dabiju organizuju Interparlamentarna unija i Federalni nacionalni savet UAE.

(Beta, 12.13.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »