Stefanović: Neka državni organi urade posao u slučaju Savamala

Beta 20.03.2017

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je u slučaju Savamala najbolje ostaviti državne organe da urade svoj posao.

"To je najbolji put i najbolji način. To je u krajnjem slučaju i u opisu mog posla da dozvolim da državni organi rade svoj posao. Kada bi ministri presuđivali i odlučivali imali bismo potpuno nenormalnu državu da minsitri presuđuju ko je kriv a ko nije kriv", rekao je Stefanović novinarima u Beogradu.

U noći između 24. i 25. aprila prošle godine porušene su zgrade u Hercegovačkoj ulici u Beogradu. Grupa maskiranih ljudi porušila je objekte bagerima, a presretala građane koji su prolazili tuda, oduzimala im telefone i maltretirala ih. Građani su pozivali policiju, ali ona nije reagovala.

Na pitanje da li postoji neki zaključak zašto policija nije izašla na teren, Stefanović je kazao da je to posao za tužilaštvo i organe istrage koji treba da pokažu šta se dogodilo, da se ne spekuliše, da niko sebi ne daje pravo ni da bude tužilaštvo ni sudija.

On je rekao da bi se time ušlo u opasan presedan da svako ima pravo da presuđuje.

Upitan kako ocenjuje efikasnost državnih organa s obzirom da je prošlo 11 meseci od tog slučaja, Stefanović je rekao da ne može da kaže da je "uvek super zadovoljan efikasnošću".

"Ali ako biram da li treba da bude neko zadovoljan ili da se posao uradi kako treba uvek ću izabrati da posao bude dobro urađen", rekao je Stefanović.

On je dodao da je bilo i slučajeva ubistva kojima državni organi nisu hteli da se bave 10, 11, 15, "pa smo mi sada rešili te slučajeve".

(Beta, 03.20.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »