Stefanović s koordinatorkom tima UN o zajedničkim aktivnostima

Beta 12.05.2017

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu sa stalnom koordinatorkom tima Ujedinjenih nacija i stalnom predstavnicom Programa UN za razvoj (UNDP) u Srbiji Karlom Robin Herši o budućim zajedničkim aktivnostima.

Herši je naglasila da izuzetno ceni doprinos Ministarstva unutrašnjih poslova međunarodnim mirovnim operacijama u svetu i istakla spremnost UN da pomognu tom ministarstvu u izgradnji i jačanju bezbednog društva, saopštio je MUP.

Stefanović je rekao da su UN pomogle Ministarstvu unutrašnjih poslova da odgovori na izazove migrantske krize, i pravovremno pomogle Srbiji nakon poplava 2014. godine.

Govoreći o saradnji Ministarstva unutrašnjih poslova i UN, Stefanović je posebno istakao akciju legalizacije oružja i uništavanja predatog i oduzetog oružja, koje se tokom više godina uspešno odvijala u saradnji sa UNDP.

Ministar Stefanović je rekao i da MUP sprovodi niz preventivnih aktivnosti s školskom decom u cilju njihove zaštite i bezbednosti i istakao da u tome može biti unapređena saradnja.

U saopštenju je navedeno da je Stefanović ukazao na obuku o ponašanju u rizičnim situacijama i prirodnim katastrofama, obuku o opasnosti od droge i od trgovine ljudima, o opasnostima na internetu, o oružju i bezbednosti u saobraćaju.

(Beta, 05.12.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »