Nikolić: Vlada me ne zanima personalno, već da li će biti uspešna

Beta 07.06.2017

Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u Kragujevcu, upitan koga bi voleo da vidi na mestu premijera, da ga buduća Vlada "personalno ne interesuje", već ga interesuje da li će biti uspešna ili ne.

"Verovali vi meni ili ne, ali težak teret sam skinuo sa leđa, tako da o tome uopšte ne razmišljam, samo kao i svaki drugi građanin, hoće li ta Vlada biti uspešna ili ne. Personalno zaista me ne interesuje", rekao je Nikolić.

On je potvrdio da ga je Vlada Srbije danas postavila za predsednika Nacionalnog saveta za saradnju s Rusijom i Kinom.

"Mislim da je nedostajala koordinacija za saradnju. Do sada su ministarstva nekako samostalno to radila. Sada imamo Nacionalni savet u kojem ima sedam ministara, i mislim da ćemo uspeti da koordinišemo, pošto šanse koje nam se pružaju u saradnji s Kinom ne smemo da ispustimo", rekao je Nikolić.

On je dodao da Nacionalni savet ima 14 članova - sedam ministara i sedam stručnjaka raznih oblasti, a u radu pomaže Kancelarija koja radi na sprovođenju sporazuma s Rusijom i Kinom.

"Nacionalni savet i Kancelarija će spregnuto, zajedno poslovati i mislimo da ćemo uspeti da rešimo sva problematična preduzeća u Srbiji koja očekuju pomoć ili doinvestiranjem, ili prevođenjem u drugi oblik vlasništva. Mi ćemo konačno sačiniti katalog onoga što Srbija ima i želi da ponudi, i onoga što je Kina do sada tražila, a možda nije stiglo baš na pravu adresu", rekao je Nikolić.

Nikolić je sa suprugom prisustvovao otvaranju nove zdravstvene ambulante u naselju Šumarice čiju je izgradnju finansirala njena Fondacija "Dragica Nikolić".

(Beta, 06.07.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »