Ružić (SPS): Državnički potez predlog da Ana Brnabić bude premijer

Beta 15.06.2017

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Branko Ružić izjavio je danas da predlog predsednika Republike Aleksandra Vučića da mandatar za sastav nove Vlade bude ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, predstavlja duboko promišljen, državnički i politički odgovoran potez.

Ružić je u pisanoj izjavi naveo da taj potez pokazuje pre svega viziju, širokogrudost i prepoznavanje želje onih koji su vlasni da nose suverenitet ove zemlje, a to su građani i građanke Srbije.


"Takođe, ovo je i epilog velike i zajedničke pobede SNS i SPS, dvojice predsednika Vučića i Dačića, i armije birača koji su dali jasnu poruku da žele politički stabilnu, ekonomski razvijenu, socijalno pravednu, međunarodno uvaženu i Srbiju evropskih vrednosti", rekao je Ružić.

On je rekao da je uveren da će Vlada Srbije pod dirigentskom palicom premijerke Brnabić nastaviti da se na uspešan način hvata u koštac sa svim izazovima na spoljnopolitičkom, unutrašnjepolitičkom, ekonomskom i socijalnom planu koji stoje pred Srbijom.

"SPS će svoju državotvornost pokazati i dokazati kroz još predaniji i posvećeniji rad ministara koji će se naći u kabinetu Ane Brnabić", naveo je Ružić.

(Beta, 06.15.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »