Стада и Хемофарм остају у немачком власништву

Бета 27.06.2017

Акционари немачке Штада групе, у оквиру које послује и српски Хемофарм, нису до истека преговарачког рока прихватили понуду конзорцијума два инвестициона фонда Баин Цапитал и Цинвен о преузимају акција, саопштила је данас та компанија.

Како се наводи, за прихватање понуде обезбеђено је 65,52 одсто акција, чиме није остварен минимални праг прихватања од 67,5 посто акција на које је понуђач, након корекције са почетних 75 одсто акција, био спреман.

Истичући да Штада поштује овакву одлуку акционара и да је види као мандат да још снажније крене у даљи развој и раст, председник Управног одбора Штада групе Матијас Виденфелс (Маттхиас Виеденфелс) рекао је да ову одлуку види и као знак поверења и способности које су исказали акционари Штада групе.

"Сада ће СТАДА група, а са њом и Хемофарм као највећи произвођач и послодавац у групи, удвостручити своје напоре да оствари одрживи профитабилни раст и да на дуже стазе повећа своју вредност", рекао је генерални директор Хемофарма и потпредседник СТАДА групе за југоисточну Европу Роналд Зелигер (Сеелигер).

Он је рекао да то значи да ће Штада наставити да се прилагођава и да ближе интегрише своје пословне јединице у свим регионима.

"Ми у Хемофарму, који смо кључно преимућство Штада групе, морамо да останемо на челу те промене", рекао је Зелигер.

Штада је саопштила и да крај преговора и коначна одлука акционара неће имати утицаја на циљеве раста за текућу финансијску годину, као ни на планове за период од наредне две године.

Очекивани резултати продаје за ову годину, како наводе, крећу се од 2.280 до 2.350 милијарди евра, а за 2019. од чак 2.650 до 2.700 милијарди евра. Очекивани приход на нивоу групе креће се од 250 до 270 милиона евра.

(Бета, 06.27.2017)

Повезане вести »

Кључне речи

Економија, најновије вести »