Dveri traže od REM-a da ukine Pinku nacionalnu frekvenciju (VIDEO)

Beta 11.09.2017

Predstavnici Srpskog pokreta Dveri danas su sa protesta ispred zgrade televizije Pink, zatražili od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da ukine nacionalnu frekvenciju tom mediju jer kako su naveli, vlasnik Pinka Željko Mitrović "zloupotrebljava" frekvenciju za obračune sa političkim neistomišljenicima.

Predsednik Dveri Boško Obradović zatražio je od REM-a da ukine nacionalnu frekvenciju televiziji Pink jer kako je naveo, promoviše rijaliti programe kojima se poništavaju kulturne, moralne i ostale tradicionalne vrednosti.

Obradović i poslanici Dveri dočekani su ispred zgrade Pinka koncertom sa improvizovanog ozvučenja na čemu se lider tog pokreta ironično zahvalio, navodeći da je to "sigurno slavlje zbog ulaska Vučićeve Srpske liste u kosovsku vladu sa ratnim zločincem Ramušom Haradinajem".

Na pitanje novinara Pinka zašto protestuje ispred privatne televizije, Obradović je kazao da Pink jeste privatna televizija ali da je nacionalna frekvencija javno dobro.

"I ako je Pink privatna televizija, ne može da radi šta hoće jer postoje javni moral i tradicionalne vrednosti koje se svakodnevno ruše", kazao je predsednik Dveri.

Ocenjujući da je televizija Pink "partijsko glasilo", Obradović je zatražio i da se ispita kako se Željko Mitrović obogatio.

"On je to uradio zahvaljujući vezama sa političarima. Prvo je bio član JUL-a, a potom se stavio u službu DOS-a i svih ostalih vlasti", naveo je Obradović.

On je najavio da će protest Dveri i Zdrave Srbije, sa koga će biti upućen zahtev za slobodu medija u Srbiji, početi u subotu, 16. septembra u 14 časova ispred zgrade televizije Pink a da će biti nastavljen šetnjom do Vlade Srbije i zgrade RTS-a.

(Beta, 09.11.2017)

Povezane vesti »

Boško zove Vuka i Radulovića

Boško zove Vuka i Radulovića

Večernje novosti 11.09.2017
Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »