Insajder: Kupili deo keja za 36 miliona pa od Fonda za razvoj dobili kredit u istoj vrednosti

Beta 23.10.2017

Sportska akademija Kočović kupila je pre tri meseca deo obale na Zemunskom keju za 36 miliona dinara, a nedavno joj je Fond za razvoj odobrio dugoročni kredit u identičnom iznosi, saopštio je danas portal Insajder.

Akademija Kočović je firma u vlasništvu Marka Kočovića, sina Dragoljuba Kočovića, koji je u vreme kupovine bio vršilac dužnosti podsekretara Sekreterijata za sport i omladinu Gradske uprave grada Beograda.

Kako je portalu Insajder potvrđeno u sekreterijatu, Kočoviću je u međuvremenu istekao mandat i on više nije angažovan u Gradskoj upravi.

Insajder navodi da je zanimljiva činjenica da je Sportskoj akademiji Kočović koja je pre tri meseca za 36 miliona dinara kupila deo obale na Zemunskom keju, Fond za razvoj 12. oktobra 2017. godine odobrio dugoročni kredit u identičnom iznosu za ulaganje u nabavku opreme za sportske aktivnosti - fitnes, teretanu i trajna obrtna sredstva.

Ova kupovina izazvala je pažnju javnosti zbog činjenice da je kao gradsko građevinsko zemljište otuđen deo obale, kao i to što je parcelu kupila firma u vlasništvu sina bivšeg gradskog funkcionera Dra­go­lju­ba Ko­čo­vi­ća.

Kako saznaje Insajder, u postupku javnog nadmetanja za prodaju parcele na keju učestvovalo je pet ponuđača, a najveću cenu ponudila je Sportska akademija Kočović.

Urbanističkom planom je bilo predviđeno da se na toj lokaciji gradi sportski kompleks, a od pravnih lica koja su učestvovala u licitaciji jedino se akademija Kočović bavi sportom dok su među ostalim ponuđačima bile dve građevinske firme koje se bave pretežno izgradnjom stambenih objekata i jedna konsultantska kompanija.

Akademiji Kočović prodati je zemljište površine 600 kvadratnih metara za 36 miliona dinara, odnosno za oko 300.000 evra, a na osnovu procene Uprave javnih prihoda grada Beograda utvrđeno je da kvadratni metar na toj lokaciji košta samo 176 evra, odnosno 13 miliona dinara za 600 kvadrata.

Kako navodi Insajder, prilikom procene nije razmatrana namena lokacije već je cena određena poređenjem sa cenom građevinskog zemljišta u okolini.

(Beta, 10.23.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »