Ekskluzivan razgovor sa generalom nebojšom pavkovićem: "Ne plašim se za Srbiju! Nisam siguran kako će vam se likovanje završiti!"

Pravda 17.06.2019  |  Večernje novosti
Ekskluzivan razgovor sa generalom nebojšom pavkovićem: "Ne plašim se za Srbiju! Nisam siguran kako će vam se likovanje…

"U pet vojnih sudova Treće armije tokom 78 dana NATO agresije pokrenuli smo tačno 3.600 istraga i osudili 300 osoba. Oni su uglavnom bili osumnjičeni za prekršaje ratnog prava, neki i za ratne zločine, dok su tri prijave bile za silovanje. Posle bombardovanja pred naše istražne organe stali su i oni protiv kojih su u međuvremenu pokrenuti postupci. A Albanci i ta njihova nazovi vojska...? Neka pokažu makar jedan papir da su nekom svom zločincu sudili ili ga barem "ukorili"."

Ovako, u zatvoru Kilmakoski u Finskoj, gde služi hašku kaznu od 22 godine, govori general Nebojša Pavković, nekadašnji prvi čovek Treće armije VJ. Potonji načelnik Generalštaba naše vojske, u danu kada je Priština slavila "godišnjicu ulaska vojnika Alijanse na Kosovo", nije bio ljut niti rezigniran uprkos ruganju istini i istoriji: “Mislim da smo zarobili i osudili 2.105 terorista OVK, koji su ubrzo procesuirani, ali su svi posle rata pušteni na

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »