Dejan Ilić Cvika za portal ikragujevac: “ Aktuelna gradska vlast , na čelu sa gradonačelnikom Nikolom Dašićem , jako se zalaže za poboljšanje kulturnog života grada Kragujevca ”

iKragujevac 14.02.2022
Dejan Ilić Cvika za portal ikragujevac: “ Aktuelna gradska vlast , na čelu sa gradonačelnikom Nikolom Dašićem , jako se…

Dejan Ilić Cvika je rođen 1977. godine u Kragujevcu. Bio je dugogodišnji basista čuvene grupe Van Gogh. Odličan basista karakterističnog gruva, bogatog iskustva na velikim binama, scenski prepoznatljiv i originalan. Pored toga što svira bas, uspešno se bavi slikarstvom i spojem instrumentalne muzike sa vizuelnom umetnošću.

Rođen si u gradu Smaka, da li je to presudilo da rokenrol bude tvoja životna misija? *Muzika me je privlačila od kad znam za sebe. Kao klinac maštao sam da sviram na velikim binama. Smak nije direktno uticao da počnem da se bavim muzikom, ali je puno uticao na moje sviranje. Pesme grupe SMAK bile su obavezna lektira svakog muzičara u gradu Kragujevcu . Kako , sa ove vremeske distance, gledaš na bezbrižne godine svoga odrastanja? *Bilo je mnogo zdravije vreme.

Pročitajte još

Ključne reči

Regioni, najnovije vesti »