Laureat Đurđevdanske nagrade Nenad Karamijalković: “ Prijatno je postati laureat rodnog grada baš na desetogodišnjicu rada ”

iKragujevac 14.04.2022
Laureat Đurđevdanske nagrade Nenad Karamijalković: “ Prijatno je postati laureat rodnog grada baš na desetogodišnjicu…

Ovogodišnji laureat za najviše priznanje grada Kragujevca, Đurđevdansku nagradu, u oblasti nauke je Nenad Karamijalković, za monografiju Staro vojničko groblje u kragujevačkim Šumaricama. Diplomirani etnolog-antropolog, arhivista, konzervator-istraživač i kustos; Direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture Kragujevac (Kragujevačkog oktobra 184, 34000 Kragujevac, Srbija); Predsednik Udruženja srpsko-češkog prijateljstva " Česi Šumadije " (Svetozara Markovića 99A/1, 34000 Kragujevac, Srbija).

Laureat ste ovogodišnje Đurđevdanske nagrade, smatrate da je priznanje došlo u pravom trenutku? -Bilo koji trenutak za takvu vrstu priznanja je pravi. No, s obzirom na to da sam upravo obeležio 10 godina rada u kragujevačkoj kulturi (u trima ustanovama), moram priznati da je prijatno postati laureat rodnog grada baš na desetogodišnjicu rada. Vaša monografija “ Staro vojničko groblje u Šumaricama ” predstavlja izuzetno komleksan rad, koliko je bilo potrebno vremena

Pročitajte još

Ključne reči

Regioni, najnovije vesti »