Voštinić pušten na kućno lečenje, traži da policija i tužilaštvo objasne šta se desilo

Beta 13.09.2023

Aktivista Lokalnog fronta u Kraljevu Predrag Voštinić pušten je na kućno lečenje nakon što je povređen kada ga je sa bicikla oborio vozač automobila s novosadskim tablicama.Voštinić je danas za televiziju N1 rekao da je "dobro duhom" i dodao da su povrede uglavnom sve sanirane, ali da će oporavak trajati četiri do šest nedelja, nakon čega sledi rehabilitacija.

Govoreći o samom incidentu, Voštinić je naveo da je vrlo važno da tužilaštvo i policija objasne građanima šta se tačno desilo.

"Ja imam sopstvenu verziju koja nije nimalo prijatna. I ako bih iznosio svaki detalj, mogao bih da ugrozim istragu. Zato bih se uzdržao od toga", rekao je on.

Naveo je da je kroz Kraljevo propisno vozio svoj bicikl koji je bio osvetljen, kada je čuo "besno sviranje", nakon čega je izguran sa kolovoza.

{Related:190143}

{Related:190145}

"Kada sam došao na prvo proširenje, stao sam, i uočio da se vraćaju po mene na kružnom toku... Zapanjen sam da je neko skoro pa bez kočenja, to će utvrditi tužilaštvo, udario me bočno u biciklu. Tako sam ja doživeo taj slučaj. Voleo bih da neko ko je imao kamere i pristupa kamerama dođe do istine", kazao je Voštinić.

Komentarišući mogućnost političkog motiva u tom incidentu, ocenio je da je to veoma teško dokazivo i u javnom prostoru, kao i na sudu, ali dodao da ne želi da to odbaci kao mogućnost.

(Beta, 09.13.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »