Poreska inspektorka muljala sa porezom: Novo hapšenje zbog zloupotrebe položaja, službenica oštetila budžet Srbije za preko 11 miliona dinara!

Blic 06.11.2023
Poreska inspektorka muljala sa porezom: Novo hapšenje zbog zloupotrebe položaja, službenica oštetila budžet Srbije za…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa unutrašnjom kontrolom Poreske uprave, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u nastavku rada na suzbijanju zloupotreba i ostalih protivpravnih radnji u okviru povrata PDV-a, uhapsili su D. D. (58) zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Ona se sumnjiči da je tokom februara i marta 2022. godine kao zaposlena u Ministarstvu finansija - Poreskoj upravi Filijala Zemun, iskoristila službeni položaj i ovlašćenja i nevršenjem svoje službene dužnosti, prilikom obavljanja kontrole obračunavanja i plaćanja poreza na dodatu vrednost privrednog društva ''FORNAX GROUP“ DOO iz Beograda, sačinila Zapisnik o kontroli navedenog privrednog društva u koji je unela lažne podatke. Na taj način ona je, kako se sumnja,

Povezane vesti »

Ključne reči

Hronika, najnovije vesti »