Predsednik Dveri Boško Obradović podneo neopozivu ostavku zbog izbornog neuspeha

Beta 23.12.2023

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović podneo je danas neopozivu ostavku na taj položaj zbog, kako je naveo, zbog izbornog neuspeha stranke.

Obradović je izjavio da bi ostavku na položaj predsednika stranke podneo čak i da na ponovljenim izborima, koje očekuju, koalicija "Nacionalno okupljanje" prebaci cenzus.

"Mi smo doživeli neuspeh na izborima jer smo bili nesvrstani. Karteli koji vladaju Srbijom bili su jači od mene i od Dveri i od Nacionalnog okupljanja. U Srbiji već 30 godina pobeđuju politički prevaranti, Srbija je želela one koji ih lažu, kradu i obmanjuju", rekao je Obradović na konferenciji u Beogradu.

On je ocenio da je krivica za izborni neuspeh na liderima patriotske opozicije.

"Greška je što se cela patriotska opozicija nije ujedinila u jedan blok. Ja sam bio najveći zagovornik ujedinjenja desnice. Ali mi smo idealisti, a idealisti su budale", rekao je Obradović.

On je ocenio da Dveri imaju najbolji politički program u Srbiji danas i da će njihovo vreme doći kada građani na surov način budu obmanjeni od strane "dve Hilove kolone".

"Nismo hteli da se opredelimo između prozapadne vlasti i prozapadne opozicije i zato smo doživeli neuspeh. Ja odlazim sa funkcije mirne savesti, niko nikada sa strane nije upravljao mnome ili pokretom Dveri. Tri puta su nas rušili na cenzusu i osporavali nam ga. Vrline gube, a pobeđuje politička veština", naveo je Obradović.

On je istakao da će se na neko vreme kompletno povući sa političke scene, a da će i dalje pomagati rukovodstvu Dveri.

"Potpredsednik Dveri Ivan Kovač predstavljaće pokret do sednice Glavnog odbora na kojem ćemo izabrati novog predsednika. Ostala mi je još jedna politička bitka, a to su izbori u mom rodnom Čačku. Teško sam se ogrešio o Čačak, ali sada mi ništa neće biti preče od lokalnih pitanja", rekao je Obradović.

Obradović je svoju ostavku prethodno najavio na svom nalogu na društvenoj mreži "X", dok je danas zvanično potpisao dokument i predao ga Organizacionom sekretaru Dveri Zoranu Pavloviću. {Video1:} Ceo video materijal dostupan OVDE.

(Beta, 12.23.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »