Алексић (НПС): Нож у 'Рибникару' показао да нисмо извукли поуке из мајских трагедија

Бета 24.02.2024

Председник Народног покрета Србије (НПС) Мирослав Алексић је данас оценио да јучерашњи инцидент у школи "Владислав Рибникар" - нож у ранцу ученика, показује да друштво није извукло поуку из мајских трагедија, саопштила је та странка.

Алексић је рекао да је неопходно подићи свест људи о вршњачком и о сваком другом насиљу у друштву и организовати систем да се слични слуичајеви не би понављали.

"Јуче смо имали случај да су деца разоружала децу. Где је ту систем, школско обезбеђење, полиција? Ако је јуче ђак унео у школу 'Владислав Рибникар' нож и деца то открила пре него било ко други, систем не функционише и све се распада", указао је Алексић.

Министарство унутрашњих послова је у петак, пошто се информација појавила у медијима, потврдио да је код једног ученика школе "Владислав Рибникар" нађен нож, али да нико није повређен, нити је тај ученик икоме претио.

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић је посетила ту школу и казала да није било никакве опасности по ученике, да су безбедни и да су брзо реаговали ђаци који су приметили нож у ранцу ученика, школски полицајац и директор.

(Бета, 02.24.2024)

Повезане вести »

Кључне речи

Друштво, најновије вести »