PSG: Novo odlaganje sednice Skupštine Beograda dokaz da su decembarski izbori pokradeni

Beta 01.03.2024

Pokret slobodnih građana (PSG) saopštio je danas da su novim odlaganjem sednice Skupštine grada Beograda za nedelju, Aleksandar Šapić i Srpska napredna stranka (SNS) ponovo priznali da je došlo do krađe izbora 17. decembra prošle godine i da zbog toga ne mogu da formiraju vlast u Beogradu, pa će se ići na nove izbore.

Iz PSG su naveli da je svima u Srbiji i Evropi više nego jasno da je SNS nakon izborne krađe i kupovine odbornika sa liste Branimira Nestorovića, nakupila dovoljno odbornika za formiranje većine, ali je takođe svima jasno da bi to bio poslednji ekser u njihov privid demokratije koji pokušavaju da održe pred domaćom i međunarodnom javnosti, pa su se ipak odlučili da im je najbolji izlaz da se ide na nove izbore.

"Ovim odlaganjima samo pokušavaju da kupe vreme kako bi preko svojih medija pokušavali da kod svojih birača propagandom umanje štetu", istakli su u saopštenju PSG.

Naglasili su da ta stranka i koalicija "Srbija protiv nasilja" zahtevaju da se pre održavanja izbora mora sprovesti istraga, utvrditi ko je i na koji način pokrao izbore, i da se sprovedu sve neophodne preporuke ODIHR, kako bi se povratilo poverenje građana u izbore u Srbiji.

"Srpska napredna stranka nema većinu u Beogradu još od 2022. godine, a održava se isključivo uz pomoć manipulacija, krađe i kupovine odbornika, a mi iz Pokreta slobodnih građana poručujemo, da oni više nikada neće moći da formiraju legitimnu i legalnu većinu u glavnom gradu Srbije", zaključila je PSG u saopštenju.

(Beta, 03.01.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »