Savo Manojlović: Ustavni sud će u četvrtak poništiti odluku o ukidanju prostornog plana Jadar

Beta 07.07.2024

Direktor kampanja pokreta Kreni-Promeni Savo Manojlović objavio je da je Ustavni sud za četvrtak, 11. jul zakazao sednicu na kojoj će, po njegovim rečima, usvojiti inicijativu kompanije Rio Tinto i poništiti odluku Vlade Srbije o ukidanju prostornog plana Jadar.

Manojlović je u objavi na društvenoj mreži Iks ocenio da Ustavni sud "donosi odluku tajno, bez javne rasprave, na sednici u duboko leto, kako bi prošla bez pobune javnosti".

"Ustavni sud je 11. jula zakazao sednicu na kojoj će usvojiti inicijativu Rio Tinta i poništiti Odluku o ukidanju prostornog plana Jadar čime će se vratiti stvari u stanje pre blokada. Vlada (Ane Brnabić) je namerno Prostorni plan Jadar ukinula na neispravan način kako bi omogućila Rio Tintu da sa Ustavnim sudom odigra dupli pas, što smo najavili 22. januara 2022. godine", naveo je Manojlović a preneo pokret Kreni-Promeni.

On je dodao da Ustavni sud "drugu godinu zaredom" nije odlučio o ustavnoj žalbi pokreta, zbog toga što Skupština Srbije nije stavila na glasanje narodnu inicijativu o zabrani ekspolatacije bora i litijuma, uprkos uredno prikupljenim potpisima dovoljnog broja građana.

(Beta, 07.07.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »