Svemirska kapsula se vratila na Zemlju sa naučnim uzorcima

Svemirska kapsula se vratila na Zemlju sa naučnim uzorcima

Politika ponedeljak, 20. mart 2017.
LOS ANĐELES – Svemirska kapsula „Dragon”, kompanije „Spejs iks” Ilona Maska, koja je pre mesec dana sa Floride lansirana ka svemirskoj stanici sa namirnicama, vratila se na Zemlju puna naučnih uzoraka sa te stanice, u kojoj borave jedan Francuz, dva Amerikanca i tri Rusa. „Dragon” se padobranom... »

Kapsula Spejs Eksa uspešno se vratila na Zemlju

Press ponedeljak, 20. mart 2017.
Svemirska kapsula američke kompanije Spejs Eks vratila se danas na Zemlju sa rezultatima eksperimenata i upotrebljenom opremom.
foto: blic.rs Kapsula Dragon uspešno je sletela u Tihi okean kod obale Kalifornije. Astronauti su je sa Međunarodne svemirske stanice pustili pet i po sati ranije. Dragon je lansiran iz Kejp Kaneverala na Floridi pre mesec dana.... »

Svemirska kapsula se vratila na Zemlju sa naučnim uzorcima

RTV ponedeljak, 20. mart 2017.
RTV: Svemirska kapsula se vratila na Zemlju sa naučnim uzorcima
LOS ANĐELES - Svemirska kapsula "Dragon", koja je pre mesec dana sa Floride lansirana ka svemirskoj stanici sa namirnicima, vratila se na Zemlju puna naučnih uzoraka sa te stanice, u kojoj borave jedan Francuz, dva Amerikanca i tri Rusa.
"Dragon" se padobranom spustio u Pacifik, nedaleko od obale Južne Kalifornije, nakon što su ga astronauti lansirali iz Međunarodne kosmičke stanice pet sati ranije, prenosi AP. Svemirska kapsula je lansirana u kosmos pre mesec... »
©2017 Netmark d.o.o.