Katar: Ukinite blokadu, pa možemo pregovarati

Katar dobio ultimatum: Prihvatite šta traže arapske zemlje ili će sankcije trajati godinama

Kurir ponedeljak, 19. jun 2017.
Ujedinjeni Arapski Emirati upozorili su Katar da bi sankcije koje su mu uveli arapski susedi mogle trajati godinama ako ne prihvate zahteve koji će uskoro biti objavljeni, na šta je Doha poručila da neće sa njima pregovarati dok ne ukinu sankcije. "Katar će shvatiti da je ovo novo stanje stvari i... »

Katar: Ukinite blokadu, pa možemo pregovarati

Al Jazeera ponedeljak, 19. jun 2017.
Doha neće pregovarati sa arapskim zemljama sve dok ne uklone blokadu, kaže ministar vanjskih poslova Katara.
Katar neće pregovarati sa arapskim državama koje su prekinule ekonomske i putničke veze sa tom zemljom dok one ne ukinu mjere i uklone blokadu, kazao je katarski ministar vanjskih poslova, šeik Mohammed bin Abdulrahman Al Thani.... »

Saudijska Arabija: Katar razvio "sofisticirani podijum" za džihadiste

Večernje novosti ponedeljak, 19. jun 2017.
Katarski ministar spoljnih poslova u zatražio kraj izolacije, a mere protiv njegove zemlje nazvao činom agresije, dok druga strana nastavlja sa optužbama
Katarski ministar spoljnih poslova šeik Mohamed bin Abdulrahman Al Tani pozvao je danas susedne države da ukinu blokadu Katara pre nego što Doha uzme učešće u pregovorima o okončanju zalivske diplomatske krize. Al Tani je mere... »

Katar odlučan: Prvo ukinite blokadu, pa onda pregovori

Kurir ponedeljak, 19. jun 2017.
DOHA - Katar je danas isključio mogućnost bilo kakvih pregovora o zalivskoj krizi dok Saudijska Arabija i njeni saveznici ne podignu "blokadu" koju su nametnuli toj zemlji. Ministar spoljnih poslova Mohamed ben Abdelrahman al-Tani nazvao je sankcije protiv Katara "aktom agresije", a njihovo... »

Saudijski ministar preti dohi: "Blokada Katara može da traje godinama"

Blic ponedeljak, 19. jun 2017.
Katarski ministar spoljnih poslova šeik Mohamed bin Abdulrahman Al Tani pozvao je danas susedne države da ukinu blokadu Katara pre nego što Doha uzme učešće u pregovorima o okončanju zalivske diplomatske krize.
Al Tani je mere kojima se Katar izoluje, a koje su uvele saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein i druge zemlje, nazvao "činom agresije" i dodao da je njihovo ukidanje "preduslov za pregovore", prenosi AFP. Sa... »

Katar neće prekinuti isporuke gasa UAE

Gde investirati ponedeljak, 19. jun 2017.
Katar neće prekinuti isporuke gasa Ujedinjenim Arapskim Emiratima uprkos diplomatskoj krizi, saopštio je direktor “Qatar petroleuma”.
Sad al Kabi je to rekao za Al Jazeera, TV stanicu sa sedištem u Dohi, prenosi Reuters. Agencija podseća da gasovod “Delfin” povezuje Katar sa Emiratima i Omanom i kroz njega se isporučuje oko 57 miliona kubnih metara gasa... »

Anwar Gargash: Izolacija Katara može trajati godinama

Al Jazeera ponedeljak, 19. jun 2017.
Ministar vanjskih poslova UAE-a kaže 'Ne želimo eskalirati, želimo izolirati' dok ulazimo u treću sedmicu blokade Katara.
Diplomatska izolacija Katara mogla bi "trajati godinama", rekao je Anwar Gargash, ministar vanjskih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata, tokom posjete Parizu. Njegovi komentari, u kojima optužuje Katar da "podržava džihadiste",... »

Svet pomno prati "rat" Arapa: Ovde nema blokade

B92 ponedeljak, 19. jun 2017.
B92: Svet pomno prati "rat" Arapa: Ovde nema blokade
Dubai -- Katar neće prekinuti isporuke gasa Ujedinjenim Arapskim Emiratima uprokos diplomatskoj krizi, saopštio je direktor "Katar petroleuma".
Sad al Kabi je to rekao za Al Džaziru, TV stanicu sa sedištem u Dohi, prenosi Rojters. Agencija podseća da gasovod "Delfin" povezuje Katar sa Emiratima i Omanom i kroz njega se isporučuje oko 57 miliona kubnih metara gasa... »

Katar u izolaciji godinama?

Mondo ponedeljak, 19. jun 2017.
Diplomatska izolacija Katara mogla bi da potraje godinama, izjavio je danas ministar inostranih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata, Anvar Gargaš.
Foto: AP Photo/Kamran Jebreili, File Doha, Katar "Ne želimo eskalaciju, želimo izolaciju", rekao je Gargaš, preneo je AFP. IZOLOVAN KATAR: "Ključa" na Bliskom istoku (FOTO) Saudijska Arabija i nekoliko zalivskih zemalja uvele su... »

Katar neće zatvoriti dotok plina Emiratima

Al Jazeera ponedeljak, 19. jun 2017.
Saad al-Kaabi kaže da, uprkos blokadi Katara, Doha neće zatvoriti plinovod 'braći' u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
Katar neće prekinuti dovod plina Ujedinjenim Arapskim Emiratima uprkos diplomatskoj razmirici između ove dvije države, izjavio je za Al Jazeeru generalni direktor državne kompanije Qatar Petroleum. Saad Sherida al-Kaabi u... »

Katar petroleum: Ne prekidamo isporuke gasa prema UAE

Večernje novosti ponedeljak, 19. jun 2017.
Katar neće prekinuti isporuke gasa Ujedinjenim Arapskim Emiratima uprokos diplomatskoj krizi
Katar neće prekinuti isporuke gasa Ujedinjenim Arapskim Emiratima uprokos diplomatskoj krizi, saopštio je danas direktor "Katar petroleuma". Saad al Kabi je to rekao za Al Džaziru, TV stanicu sa sedištem u Dohi, prenosi Rojters.... »

Veliki školski čas u Šumaricama

RTS  pre 8 sati  još 12 povezanih

Vremenska prognoza – 22. oktobar

RTS  pre 2 sata  još 10 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.